6,5 91 tys. ocen
6,5 10 1 90929
6,3 34 krytyków
Grindhouse: Planet Terror
powrót do forum filmu Grindhouse: Planet Terror

Najnowszy film Rodrigueza to rzecz zrobiona przede wszystkim dla zabawy. Mamy tu do czynienia z konwencją taniego horrorku (czasem dość mocno przerysowaną) z arbitralnie nakreśloną fabułą. Tu chodzi przede wszystkim o to, żeby było śmieszno, bo straszno to na pewno nie jest. Przypomina mi to nieco "Martwicę mózgu" - klasykę tego gatunku, chociaż film Rodrigueza jest dużo lepiej zrealizowany technicznie, ale i nieco mniej krwawy. Całość ogląda się nienajgorzej, aczkolwiek fabuła nie wciąga. Film po prostu sobie leci i jest dość "przyjemnie", a krew leje się strumieniami.
A teraz chwila szczerości - w zasadzie obejrzałem ten film tylko dla Rose McGowan. I uwierzcie mi, warto :)

Generalnie jednak z potyczki Tarantino-Rodriguez zwycięsko wyszedł ten pierwszy.

5/10

ocenił(a) film na 10
Kubolski

Oglądając ten film trzeba widzieć na co zwrócić uwagę.Umierałem ze śmiechu słuchając muzyki którą zafundował sam reżyser.Trzeba obejrzeć sporo złych filmów,aby nakręcić coś takiego.Rodriguez to mój ulubiony prześmiewca kina.Fantastycznie potrafi pokazać tandetę,bo wie co wyrobionego widza śmieszy.Bez znajomości chociażby kilku tandetnych filmów z lat 70 i 80 nie ma co podchodzić do tego obrazu.10/10.