Nie zrozum mnie źle ale... po co tak bezczelnie krytykujesz coś, o czym nie masz zielonego pojęcia? To samo widzę na forum Death Proof...
Nie wiedziałaś co oglądasz, to nie miej teraz pretensji, że to coś nie spełniło Twoich oczekiwań. Ale nie winię Cię, nie każdy wie na czym polega istota tej produkcji.
hmm... wiadomo ze kazdy ma swoje zdanie ale ja dalej uwazam ze nazwanie tego filmu - a raczej bajeczki - horrorem mija sie z prawda
Dokladnie, albo ogladasz fascynujacy film z zapartym tchem, albo idziesz ogladac jetix... Uwazam ze ludzie nie maja prawa bez wzgledu na wszystko krytykowac czegos do czego nie dorosli jeszcze...
Ja to widzę tak: albo ona nie dorosła albo ty chłopie jeszcze nie wyrosłeś :-D Każdy ma prawo krytykować co tylko zechce tak samo jak każdy ma prawo głosować na PiS. Chociaż gdyby każdy zagłosował na PiS należałoby z poprzedniego zdania skreślić "Każdy ma prawo krytykować co tylko zechce" - ale to nie portal o polityce, prawda? ;-)
hahaha wybacz ale wg ciebie ktos musi "dorosnac" zeby zrozumiec/ogladnac z frajda ten film ? Przeciez to jest film wzrorowany na horrorach klasy c ? Baaa to jest poprostu horror klasy C z lepszymi efektami ktory sprzeda sie przyzwoicie tylko i wylacznie dzieki reklamie. Nie rozumiem czemu te wszystkie gowniane horrory dostaje tragiczne noty a ta szmira ma nagle dostac 9 ? Tylko ze wg na reklame i slawne nazwiska ?
nie dorosli ???!!! do czego mozna w tym filmie dojrzec???do wybuchajacych glow, czy moze do laski strzelajacej noga?? ten film jest zenujacy
a po jaka cholere komentujecie tak glupi post ? czlowiek napisal ze szmira ze mu sie nie podoba no i dobra, moze jemu ulzylo. moze to prowokator. przepraszam, za duzo moze po moze 5 browarach moze
Gatunek filmu to exploitation.
I nie porównujcie tego ze Scary Movie, bo to zupelnie inna bajka.
A ja w ogóle nie rozumiem, po co wdawać się w głębsze dyskusje. Niektórzy po prostu nie rozumieją pewnych zjawisk i nie przekonasz ich, że jest inaczej. Dyskutować warto wtedy, jak druga strona wie, z czym ma do czynienia ;).
Wiesz co to Grindhouse? To stare amerykańskie filmy, w których własnie horror to była masa gore, krwi, śmiechu z tego powodu. Jesli Ci się nie podobał, to twój problem następnym razem dokłądnie patrz na tytuły - masz po prostu nauczkę ;* Nie chcę tu po tobie jeździć że jestes taka i taka i taka, blablablabla bo to nie ma sensu. Nie podobał Ci się i tyle, rozumiem ;) Ja dopiero sprawdze ile jest wart xD
Uwielbiam ten fil poniewaz jest w nim specyficzny humor Tarantino i Rodrigueza. Filmy z serii Grindhouse sa kiczowate bo takie maja byc. Tarantino zawsze w swoich filmach naciaga troche rzeczywistosc i za to go kocham. W jego filmach widac pasje i to ze swietnie sie bawi przy robieniu filmow. Oba Grindhouse u mnie 10/10.
"Beznadziejna typu "straszny film""
"dla mnie ten fil to bajka science fiction. albo zabili go i uciekl haha"
Mam pytanie: golisz już nogi?
Po czym sądzisz, że ten film to beznadzieja??? Straszny film opierał się głównie na parodiach, a ten niestety nie jest parodią; jest filmem dla ludzi o stalowych nerwach.
Planet terror jest swoistym filem którego jak widać nie wszyscy lubią, ale pomimo to, nie można go od razu krytykować, że jest beznadziejny; chciałabym tylko widzieć czy obejrzałaś już ten film, jesli nie to proszę Cię nie wysuwaj pochopnych wniosków a przede wszystkim nie porównuj tego filmu do strasznego filmu, bo to nie na miejscu.
O rany :)
Mi się wydaje, że Rodriguez bardzo by się ucieszył z postu typu "co za beznadziejny film". "Planet Terror" poniekąd taki ma być, to świadome posługiwanie się kinową tandetą, jednak w tym przypadku reżyser robi z tandety niejako dzieło sztuki i kino samo w sobie. Prawdą jest jednak to, że bez odpowiedniego dystansu ten film jest po prostu idiotyczny :D I taki miał być.
apeluje do dzieci zeby sobie dalej ogladaly Hostel i Transformers i nie komentowaly tak specyficznych produkcji jak seria Grindhouse.
dziekuje.
jak mnie denerwuje ten tekst APELUJE DO DZIECI. Film mi się nie podobał i mam do tego prawo, a dziecko to taka osoba która nie rozumie że ktoś ma inne zdanie niż ono :P też pozdrawiam pana DOJRZAŁEGO w/w
no no... uderz w stol a nozyce sie odezwa :]
masz do tego prawo, oczywiscie. szkoda, ze jeszcze glupota nie jest prawnie zabroniona bo nie mialabys prawa porownywania go do strasznego filmu.
Prawdziwą dziecinadą jest nazywanie dzieckiem każdego, komu nie podoba się film, który Tobie się podoba. Więc STFU ;)
Zresztą nie kumam jak można w przypadku tego filmu stosować standardowy, filmwebowy argument mućków "nie dorosłeś do tego" :D