PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=401060}
6,5 91 tys. ocen
6,5 10 1 90514
6,2 40 krytyków
Grindhouse: Planet Terror
powrót do forum filmu Grindhouse: Planet Terror

super

ocenił(a) film na 10

własnie wróciłem z kina (dziekuje antyradio) i musze przyznac ze dawno sie tak nie ubawilem :) pomysl qt i rr wyszedl im swietnie a pastiz filmow klasy b idealny, pelna humoru opowiesc o mutantach :D

hyniox

spojrzyj na wpis malenkiej 1722 - ona nie oglądając jeszcze tego filmu już wiedziała, że to badziew podobny do strasznego filmu.. Boże, jak ja takich ludzi nie lubię, nie wiedzą o czym jest film, nawet gdy go obejrzą to i tak nie zrozumią sensu!!!
Ale co tam, dobrze, że prawdziwi kinomanie jeszcze nie wymarli;)))

ocenił(a) film na 7
Dreamers_2008

No tak...
Całe szczęście są ludzie, którzy "zrozumią" sens każdego filmu. Musisz być megamuzgiem, żeby zrozumieć sens Planet Terror. Dzięki Ci, Boże za tych wszystkich prawdziwych kinomanów, którym rodzice puszczali filmy klasy B, C i Z zamiast "Reksia". Bez nich nie potrafiłbym docenić tego ogromnego geniuszu, którym błysnął niewątpliwie Rodriguez.
O dzięki Ci!

bro

Chyba musisz czytać więcej a nie oglądać filmy, bo nie służy ci to - muzg pisze się tak: MÓZG. Wolę być megamózgiem niż takim bezmózgiem jakim jesteś ty!!!!!!!!

ocenił(a) film na 7
Dreamers_2008

No gratuluję odkrycia Ameryki. To "u" było równie celowe jak kiczowatość PT, ale przyznaję - mój błąd. Mogłem przecież zgadnąć, że niektórzy tego nie "zrozumią" :D och ty megamuzgó :)

ocenił(a) film na 7
hyniox

I ja właśnie wróciłem z kina ..(być może byliśmy na tym samym seansie..kino luna g.20 ???)...mało który film przyprawia mnie o emocje, temu się udało...i to emocje zarówno skrajnego rozbawienia przy skrajnym obrzydzeniu i czsami ciekawej akcji :) ....el wray na motorynce....szok !!!!! :D:D:D:D

ocenił(a) film na 9
wsciekly_3

Film super, przywodzi na myśl takie super-produkcje jak "Braindead" i serię "Evil Dead" :) Rodriguez zrobił film zdecydowanie lepszy niż mierny "Death Proof" Tarantino. "Planet Terror" polecam tym, którzy są w stanie docenić fajny kicz i nie zamykają oczu przy widoku flaków ;)

ocenił(a) film na 10
wsciekly_3

ja bylem w Centrum Sztuki Ffilmowej w katowicach 20 30 :)

ocenił(a) film na 7
hyniox

a czytałem dzisiaj w Gazecie Wyborczej, że był "Machete" prze filmem to prawda?? ja już dzisiaj w godzinach popołudniowo wieczornych idę na Planet Terror

ocenił(a) film na 7
PitBull_3

Tak, była Maczeta przed :) ..przynajmniej w Lunie, ale pewnie ta sama taśma była i w innych..

ocenił(a) film na 10
PitBull_3

byl fajny trailer MACHETE, ale w sumie sam trailer jest? a moze robert zdecyduje sie zrobic calosci taki film czyli np. GRINDHOUSE vol.3"machete", niezle by to wygladalo bo sam trailer tez byl w miare zabawny :P

ocenił(a) film na 7
hyniox

Z tego co wiem to Rodriguez już chyba zadeklarował taką chęć? Film ma chyba się ukazać od razu na DVD, ale co będzie to się zobaczy. Ja w każdym razie jestem jak najbardziej za :p

hyniox

Film swietny! Bylem wczoraj na maratonie filmowym, gdzie przed Planet Terror puszczali kolejno Sin City i Death Proof. Na koniec Death Proof cala sala bila brawo!:) (co w kinie zdarza sie niezmiernie rzadko). A PT potrafil zaskoczyc, rozbawic czy momentami przyprawic o mdlosci - w kazdym razie budzil takie, czy inne emocje...a tego raczej nie uswiadczymy w przereklamowanych kasowych produkcjach,gdzie jedynie mozemy spodziewac sie dobrych efektow specjalnych i nic pozatym ! Pozdrawiam fanów gatunku :)

ocenił(a) film na 5
bzzq_2

Czyzbysmy byli na tym samym maratonie w Poznaniu? Bo tam gdzie ja bylem to rowniez bili brawo gdy sie skonczyl "Death Proof" :) Jesli chodzi o "Planet Terror" to jak dla mnie film dobry, ale jakos "Death Proof" troszke bardziej mnie sie podobał ;P Niemniej jednak polecam obydwa filmy :)

ocenił(a) film na 8
KouTenka

Nie wiem czy bzzq był, ale ja byłem na tym samym maratonie w Multikinie 51 co Ty ;]
Ogólnie byłem już drugi raz na maratonie na którym był Death Proof (pierwszy gdy właśnie on wchodził do kin (tzn w lipcu) i też ludzie bili brawo. A to co było wczoraj (dzisiaj?) to było nic. Ostatnio to były prawie owacje na stojąco.
A wracając do Planet Terror, to super film, co prawda według mnie nie dorównał Death Proof (ale to jest moje zdanie, a o gustach się nie dyskutuje, więc proszę pozostawcie dla siebie jakieś głupie komentarze) Ogólnie kawał dobrej roboty, a i specyficzny humor :] ("zbędne jak penis papieża" ;] )
Pzdr

ocenił(a) film na 8
KouTenka

A tak na marginesie to ten Maraton odbywał się we wszystkich większych miastach gdzie jest Multikino, tak jak ostatnio :P

bzzq_2

Akurat bylem na maratonie we Wroclawiu. A tak btw. te brawa chyba o czyms swiadcza, nie? :D

ocenił(a) film na 7
bzzq_2

O tym, ze ktos pomyslal, ze jeden z tworcow filmu jest na sali i trzeba mu poklaskac ;).

Dzisiaj bylem na Planet Terror.. jak dla mnie o wiele gorszy od Death Proof. Za malo konwencji kina klasy B w tym obrazie. Film oceniam na 7/10. Owszem bawilem sie, ale wiem ze lepiej bym sie bawil przy oryginalnej produkcji tego typu z lat 70 czy 80 [co i zaraz uczynie ;) ].

pzdr

ocenił(a) film na 10
moh

Spoko filmik:) uśmiałam sie do łez hyhyhyhy
ale death proof lepszy...
pozdrawiam