Nie przegapcie dzisiaj jest emitowany na tvp kultura godz. 20.20 (31.01.2014)!!!!!
Ja tez nie przegapię. zwłaszcza, ze jestem ogromnym fanem twórczości Miyazakiego., Więc uwielbiam takie anime (;.
Oby tylko nie puścili z dubbingiem.
Da się przełączyć na napisy polskie z oryginalnymi głosami czy jest tylko lektor/dubbing? Nie dam rady teraz obejrzeć i planuje w nocy powtórkę zobaczyć.
Napisy są w wersji dla niesłyszących. Niestety wersja z lektorem ale zawsze to lepsze niż dubbing
zgodzę się z Tobą. Według mnie zasługuje ten film na 10 i taką ocenę wystawiłem. A według Ciebie?
Nie przegapiłem, ustawiłem sobie przypominajkę w telefonie. Żałuję i nie żałuję...
A ja włąśnie skaczę po kanałach i patrzę Grobowiec świetlików. Niestey spóżniłam się z pół godziny ale i tak obejrzałakm do końca, bo ten film jest naprawdę ŚWIETNY. Ale się wkurzyłam na mojego ojca-ignoranta, który kiedy mówiłam mu"oglądaj, nie gadaj" to tylko, :"O patrzcie, jednak jesteś zdolna do poruszenia sie filmem, dobrze, dobrze..." No po prostu tak mnie wkurzał. Denerwują mnie ludzie którzy maja wszystko gdzieś i nawet nie starają się przezyć filmu
Widziałam - piękny film. Przejmujący i bardzo wzruszający, strasznie się wczułam w tę historię. Miło, że w TV puszczają od czasu do czasu coś ambitniejszego.
Bardzo poruszający i subtelny. W pewnym sensie problematyczny, zastanawiający nad wojną i kulturą życia w Japonii.
Uwazam ze w duzej mierze pokazuje ten film zlo wojny.Rok produkcji mnie zaciekawil-1988 rok....jeden z nielicznych momentow gdy japonska gospodarka `rzadzila `na swiecie i rok produkcji nie jest przypadkowy .Delewskiego blog i usa-vs-japonia.