PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104086}

Gwiezdne jaja: Część I - Zemsta Świrów

(T)Raumschiff Surprise: Periode 1
2004
6,2 16 tys. ocen
6,2 10 1 16493
2,0 2 krytyków
Gwiezdne jaja: Część I - Zemsta Świrów
powrót do forum filmu Gwiezdne jaja: Część I - Zemsta Świrów

Niesamowite

ocenił(a) film na 2

Po obejrzeniu tego filmu byłem przekonany, że tym razem ponad 90% opinii na filmwebie będzie podobnych do mojej; nie ma możliwości, aby ten film się komuś podobał. A jednak.

To naprawdę niesamowite jak różne rzeczy nas śmieszą, bawią, po prostu nam się podobają.

Jak na razie niemieckie komedie są u mnie na zero: Goodbye Lenin na duży plus i Gwiezdne Jaja na duży minus. Przymierzam się do Buta Manitu, chociaż po Gwiezdnych Jajach nie wiem, czy zmuszę się do obejrzenia tego filmu.

użytkownik usunięty
ty_ses_vul

Po obejrzeniu But Manitou spodziewałem się czegoś na podobnym poziomie... zawiodłem się. But Manitou był komedią z lekką dozą gejowskiego zniesmaczenia, ale faktycznie była to zabawna komedia i ten motyw tak strasznie nie raził. Tym razem jednak zawiodłem się bardzo... właściwie cały czas występują motywy homo i to już nie jest zabawne! Zamiast zrobić zabawnego Darth Vadera wyszedł im ludek ze zmarszczoną twarzą który ma astmę... mnie to nie śmieszy bo widziałem jak wygląda atak astmy.... Marsjanin zabity lekarstwem Darth Vadera... to ma być zabawne? Tylko scena walki na kopie była do przeżycia... Nie dorastają do pięt najlepszej parodii Gwiezdnych Wojen wrzechczasów: Kosmicznym Jajom (Spaceballs z 1987 roku).