PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=520}

Gwiezdne wojny: Część I - Mroczne widmo

Star Wars: Episode I - The Phantom Menace
1999
7,2 286 tys. ocen
7,2 10 1 286114
5,4 67 krytyków
Gwiezdne wojny: Część I - Mroczne widmo
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część I - Mroczne widmo

Zawsze miałam problem ze zrozumieniem jednej rzeczy z jakiej paki Natalie Portman gra te dwie postacie królowe Amidale i Padmé. Bo to nie jest jedna postać. I jakie sa koneksje miedzy nimi? Niech mi ktoś to wytłumaczy :D

ocenił(a) film na 9
Kitsune_4

Ale to nie są dwie różne osoby... Ona nazywa się Padme Amidala. A jeżeli chodzi o to, że grała też służkę, to chyba sama wyjaśniła, że ta, która gra królową to pozorantka dla jej własnego bezpieczeństwa(grała ją Keira Knightley na marginesie). Prawdziwą królową była ona.

Ryloth

Nawet nie zauważyłam, że to była Knightley ;_;

ocenił(a) film na 7
Kitsune_4

Na Naboo w rodzinie Króleskiej władczyni musiała mieć kilka sobowtórów. Jedna z nich która była najbardziej kompetetna w razie kiedy trzeba było zastąpić Królową znała konstytucje i była w stanie po konsultancji podjąć odpowiednią decyzję za Królową. Kiedy służka była w stroju Królowej to Amidala była w stroju służki i zwracano się do niej po imieniu jakie miała z rodzinnego domu - Padme. Innymi słowy Padme i Amidala to jedna i ta sama osoba. A służka grana przez Keire Knightley nazywała się Sabe.

Kitsune_4

Królowa Naboo nazywała sie Padme Amidale. Królową grała Portman, natomiast jej ozorantkę grała Knightley. Służka udawała królową, aby chronić władczynie przez domniemanym zamachem.