To pytanie mnie nurtuje, ponieważ tej części trochę brakuje...
W dzieciństwie jak ten film się pojawił to bardzo mi się podobał. Był dla mnie po prostu rewelacyjny. Teraz moje stanowisko jest takie:
Jar Jar i ta ich armia są wkurzający.
Klimat jest dziecinny, Anakin powinien inaczej wyglądać. Momentami mam wrażenie, że to film familijny, i ci którzy tak piszą mają ciut racji...
Ale armia robotów, strzelaniny po korytarzach i Darth Maul wychodzą dobrze.
W sumie to właśnie Darth Maul ratuje ten film. Ratuje tak, że mogę wystawić 8/10, choć naciągane.
Ja uwielbiam całą serie wiec mi w filmie nic nie brakowało.
Ale byłem dziś w kinie i efekty 3D jakos tak bardzo nie zachwycają żeby sie na to do udac; )
Więc jesli chodzi o 3D nie polecam.;]
Jest cały czas. Ale nie jest tak bardzo widoczna w najbardziej oczikwanych momentach ;] Czyli w walkach na przykład;]
Dlatego osobiście nie polecam isc do kina tylko i wyłącznie dla efektów 3D. Strata kasy.
A ja nie wiem czy 3D jest cały czas, w każdym razie jak od czasu do czasu ściągałem okulary to raz był "normalny" obraz, a raz "rozmazany".
Jak dla mnie w domu można obejrzeć ten film z równie dużą przyjemnością co w kinie. 3D to praktycznie tylko napisy na samym początku (a na początku też logo zmienili!).
klimat zdecydowanie za bardzo dziecinny, ale według mnie ogromnymi plusami tego filmu są:
po pierwsze fabuła, wogóle cała nowa trylogia ma genialną fabułę, bardzo dużo tu polityki, ale to plus bo cała historia upadku republiki jest przemyślana, na pewno nie jest naciągana, cały ten spisek jest pokazany po prostu najlepiej
po drugie zostaje nam pięknie pokazana galaktyka za czasów pokoju, przed imperium, oraz normalne codzienne życie które wtedy panowało