Gwiezdne wojny: Część I - Mroczne widmo

Star Wars: Episode I - The Phantom Menace
1999
7,2 288 tys. ocen
7,2 10 1 287632
5,4 57 krytyków
Gwiezdne wojny: Część I - Mroczne widmo
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część I - Mroczne widmo

Pierwsza trylogia była ogromnym sukcesem, poniewaz takie efekty jakie pojawily sie w IV części były nowością. Podobnie w Mrocznym Widmie, postać Jar Jara była całkowicie komputerowa i miała pokazać nowości techniczne. Prawde mowiac to gdyby ten gungan sie powazniej zachowywał to było by fajnie. Ogólnie film spox 7\10

Szajba

Zmieniam typ. 10\10 całe Gwiezdne Wojny to arcydzieła.

ocenił(a) film na 10
Szajba

Może 10 to za dużo, ale na pewno zasłużył na pożądne 9tkę :)

ocenił(a) film na 4
Szajba

Mroczne widmo to ewidentnie anjgorszy epizod z Gwiezdnych wojen. moze podobac sie tylko 10 latkom bo takiej widowni jest skierowany. Kicz, beznadzieje aktorstwo, nielogicznsic sceanriusza, sztucznosc scenerii, brak nawet 1% klimatu starcyh GW i setki innych bledow. Ogolnie jedenz najwiekszych niewypałow w hsitorii. Kolejne czesci nowej trylogii byly juz coraz lepsze.

Szajba

a mnie ten Jar Jar najbardziej sie podobal :P

ocenił(a) film na 7
utdkutd

A według mnie ten Jar Jar jest najgorszym bohaterem całej gwiezdnej sagi! Przez niego cały film stracił urok! Przez niego Mroczne Widmo to najgorsza część Starych Warsów... :(

Szajba

nie zgadzam sie!!!Mroczne widmo jest najleprze ,nastepne czesci sa zleksza nudne :P.Jar Jar jest smieszny i moze o to im chodzilo-zeby bylo weselej!!Co zaszkodzi sie posmiac na SW????Przeciez nie musi byc mega powaznie.

utdkutd

Mnie osobiście wstyd jest za ,,Mroczne widmo". Film infantylny, nudny, efekciarski, nielogiczny z tempem akcji pociętym jak nieszczęsne ciało Vadera po walce z Obim. Gdyby nie walka Maula z Jedi nie było by tu na czym oka zawieścić, bo nawet sekwencja wyścigu śmigaczy jest sztuczna i wydumana

ocenił(a) film na 8
Szajba

Hmm...jak dla mnie to Mroczne widmo z nowej trójcy było najlepsze. Jakoś nie odczuwałem żadnej nudy przy oglądaniu (jak to było przy Ataku klonów i Zemście). Poza tym Jar Jar był świetny :D.

Osiol

Dokładnie dwie nastepne części sa strasznie nudne!!!! :P

ocenił(a) film na 8
utdkutd

A ja powiem tak: [mogą sie znaleźć spoilery] mimo iż wielu(!) fanów ma zarzuty wobec Mrocznego Widma o infaltylność to wg mnie ta część ma najlepsze wyczucie akcji. Fakt faktem jiebany gungan to wielki błąd, lecz walka Maula z Jedi... jak dla mnie najlepsza walka wogole. Wogole i kiedykolwiek. Te z II i III części są niezłe, szczególnie mi sie podobała Palpiego z Winduu, ale to nie ta klasa co z Widma. Druga w kolejności to walka Skywalkera z D Vaderem, uznana już za kultową. R Easumując pierwsza cześć nie była AŻ tak zła...

ocenił(a) film na 9
Yasiu

ja bym tu dała 10/10 to jest najlepsza część z wszystkich sześciu :)
pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 1
NaShI

jak dla mnie porazka zrobili z epizody 1 komedie familijna...

użytkownik usunięty
Szajba

Moze Jar Jar ma ADHD? Kto wie ? Trzeba Lucasa spytac.