Jak wyżej.
Jako film nie jest taki zły, ale niszczy to co jest ukazane w oryginalnej trylogii, która jest
świetna.
Jest strasznie dziecinny, pamiętam jak odpalałem go za gówniaża i mi się podobał, a teraz
jest ten sentyment, ale widze dlaczego ludzie go nie cierpią.
Mój ranking filmów z serii wygląda tak (jeżeli chcecie wiedzieć dlaczego ta lista tak wygląda
zapraszam na mojego bloga):
1. Imperium Kontratakuje
2. Gwiezdne Wojny (Nowa Nadzieja)
3. Powrót Jedi
4. Zemsta Sithów
5. Atak Klonów
6. Mroczne Widmo
Nie zgodzę się, przy II i III wypada całkiem przyzwoicie - pomimo faktu, że został zrobiony przed nimi... Bardzo efektowny i momentami 3mający w napięciu... Starej Sagi jak narazie nic nie przegoniło... Czekamy na 7-9 zapowiadane od paru dobrych lat... ;-)
Nie wiem czy epizody 7 - 9 kiedys powstana, wiem ze istnieja ksiazki ktore przedstawiaja co sie toczy przed oraz po nowej nadzieji.
Nie wiem, ja osobiscie bardziej lubie epizody II i III.
Jedynym ich minusem sa te kiepskie momenty z romansem Anakina i Padme oraz gra Christensena, zwlaszcza w Ataku nie jest taka mega.
Dwójkę strasznie ten romans plastikowy wręcz psuje w całościowym odbiorze filmu, ratuje jednak muzyka ;-)
to co się dzieje przed Nową Nadzieją jest przedstawione w grze The Force Unleashed.
'Wiem, ale ona powstala z tego co wiem na podstawie ksiazki.
I chodzilo mi bardziej o takie rzeczy jak poczatki Jedi, wojny Sithow i Jedi oraz potem o to co sie dzieje z Lukiem po Powrocie Jedi