Gwiezdne wojny: Część I - Mroczne widmo

Star Wars: Episode I - The Phantom Menace
1999
7,2 288 tys. ocen
7,2 10 1 287632
5,4 57 krytyków
Gwiezdne wojny: Część I - Mroczne widmo
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część I - Mroczne widmo

chcialbym obejrzec ta sage ale widze ze wazna jest jednak kolejnosc ogladanych epizodow, moglby mi ktos powiedziec ktora czesc po ktorej mam ogladac zeby wszystko dobrze zalapac, czy to poprostu bez roznicy bo i tak hierarhia czasowa i wydarzen jest zachowana dla odpowiedniego numeru epizodu, z gory dzieki. pozdrawiam

użytkownik usunięty
Youghurt

Mimo, że tu na tej stronie możesz przeczytać kolejność, jeszcze raz...
Mroczne widmo (The Phantom Menace)
Atak Klonów (Attack of the Clones)
epizod III brak w drodze..;)
Nowa nadzieja (A New Hope)
Imperium kontratakuje (The Empire Strikes Back)
Powrót Jedaj (Return of the Jedi)
pozdrawiam Cygus

ocenił(a) film na 5
Youghurt

Hmmm... przeciez epizdory sa ponumerowane :)

Wlascicie to zalezy czy chcesz obejrzec filmy wg dat ich powstawania czy wg chronologii wydarzen jakie sa w nich przedstawione. W pierwszym przypadku ogladaj epizody 1, 2, 4, 5 i 6 a w drugim przypadku 4, 5, 6, 1 i 2. Ja polecam jednak ta druga kolejnosc bo moglbys w ten sposob poznawac gwiezdne wojny w taki sposob w jaki poznawali je fani ktorzy wychowali sie na starej trylogii (i ewentualnie zalamac sie ogladajac nowa trylogie, tak jak zalamywali sie starzy fani ogladajac 1 i 2 epizod).

użytkownik usunięty
____16

obejrzyj tylko 3 4 5 6 i moze pierwszy ale 1 2 to raczej strata czasu:))))

użytkownik usunięty

a tak w ogole to zauwazyliscie ze w dziale "Phantom Menace"plakaty to ostatnie plakat jest z anakinem. jego cien to cien Lorda Dartha Vadera!!

ocenił(a) film na 4

A ja bym na twoim miejscu zaczął od epizodu 4, 5 i 6, a dopiero potem 1, 2 i już niedługo 3, a dlaczego??? Ano dlatego, że wprowadziłbyś się w klimat SW, i poznał bohaterów, którzy jeszcze nie mają przeszłości, a których na pewno przeszłość cię zainteresuje. Jest jeszcze jeden powód, pierwsze epizody są racze słabe i mogłyby odrzucić cię od tej najlepszej serii sf w historii kina. Miłego oglądania.