Gwiezdne wojny: Część I - Mroczne widmo

Star Wars: Episode I - The Phantom Menace
1999
7,2 288 tys. ocen
7,2 10 1 287632
5,4 57 krytyków
Gwiezdne wojny: Część I - Mroczne widmo
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część I - Mroczne widmo

Kto Waszym zdaniem jest najleprzą postacią z I Epizodu "Gwiezdnych Wojen"?
1. Qui-Gon Jinn
2. Obi-Wan Kenobi
3. Jar Jar Binks
4. Królowa Amidala
5. Yoda
6. Anakin Skywalker
7. Mace Windu
8. Senator Palpatine
9. Darth Sidious
10. Darth Maul

ocenił(a) film na 5
Black_Martini

Zapraszam na mojego Bloga. Są tam tematy związane z Gwiezdnymi Wojnami i nie tylko.

JaszczurXP

krolowa amidala jest fajna ale to ze jest krolowa ja strasznie ogranicza...lepsza jest prywatnie jako padme!!!szkoda ze starej trologi nie ma o niej zadnej wzmianki...to troche wszystko psuje

ocenił(a) film na 10
Black_Martini

Jak dla mnie absolutnie bezkonkurencyjny jest Qui-Gon Jinn!

Uwielbiam tę postać.

Black_Martini

No dla mnie faworytem jest Darth Maul i jego dwa świetlne ostrza:)Aż szkoda że zginął i nie ma go w następnych cześciach:( Aha i nie rozumiem pozycji 8 i 9 przecież to jedna i ta sama osoba i nie trudno to zgadnąć już w Phantom Menace???

ocenił(a) film na 8
Black_Martini

Jak dla mnie najlepszy bezkonkurencyjnie jest Darth Maul, wolałbym żeby Dooku był w pierwszej części i tylko w niej a dla Maula zostawić 2 epizody :D

ocenił(a) film na 9
Black_Martini

Najlepszy według mnie jest Obi-Wan Kenobi dlatego że nieżle macha mieczem Swietlnym

Black_Martini

Jak dla mnie Jar Jar Binks i Qui-Gon Jinn. Ale nie wiem w której kolejności. Poza tym podoba mi się też postać matki Anakina oraz Jego właściciela (Watto)

Black_Martini

Darth Maul jest bezkonkurencyjny >:D Kiedyś miałam dzienniczek ucznia z jego podobizną ;)

ocenił(a) film na 10
Black_Martini

Jak dla mnie Darth Maul gdyż jako jedyny bohater miał "włócznię" miecz z dwoma końcami;) zamiast zwykłego. Nieźle nim władał jedyny minus to to że ginie i nie pojawia się w dalszych częściach ;((

Freeman1982

DARTH MAUL! Szkoda że zginął. Jest to jedna z moich ulubionych postaci z całej sagi SW. Później: General Grevious, Darth Vader, i Yoda.

ocenił(a) film na 7
Przemo1995

No szkoda że Grievousa też zabili fajny taki Jedi hunter :)

ocenił(a) film na 5
yoda0700

Moim ulubinym bohaterem był Mace Windu :)

użytkownik usunięty
Black_Martini

Najlepszy jest Darth Maul oczywiście! Po za tym Qui-gon i Padme.