Niedawno obejrzałem tą część Gwiezdnych Wojen, wiele słyszałem o fenomenie tej serii i chciałem się przekonać o co dokładnie chodzi. Do obejrzenia tej części skłoniło mnie nazwisko McGregor w obsadzie -był bardzo dobry uważałem i moje domniemanie nie było błędne. Moje pytanie jest takie jaka jest poprawna kolejność wydarzeń , tutaj podajecie części które są wg. was najlepsze a ja się pytam w jakiej kolejności powinienem oglądać te filmy by lepiej zrozumieć całość .
Dziękuje, jeszcze jedno jak jest z książkami gwiezdne wojny... tak samo jak z filmami że są ponumerowane i kto jest autorem tych książek?
Albo możesz oglądać też tak : IV, V, VI, I, II, III. O książkach musisz sobie "wyguglować" :D.
Paskudnie sobie popsułeś uniwersum, szkoda, że nikt cię nie ostrzegł. Dobrymi filmami s-f są tylko części 4-6, prequele tylko zapaskudzą ci świetny świat, który dużo lepiej poznać właśnie oglądając wcześniejsze filmy.
Tak naprawdę to nie zabrałbym się za Gwiezdne wojny gdyby nie to że w pierwszych trzech częściach wystąpił mój ukochany aktor Ewan McGregor. Oczywiście słyszałem o fenomenie GW ale nie rozumiem na czym on właściwie polega. Obejrzałem przeżyłem i tyle bez zachwytów, może nie jestem tego typu facetem którego kręcą miecze świetlne pościgi kosmiczne i efekty specjalne, oczywiście pamiętam jakim hitem były gdy weszły do kin ale to nigdy jakoś mnie nie kręciło