PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1465}

Gwiezdne wojny: Część II - Atak klonów

Star Wars: Episode II - Attack of the Clones
2002
7,2 231 tys. ocen
7,2 10 1 230581
5,3 51 krytyków
Gwiezdne wojny: Część II - Atak klonów
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część II - Atak klonów

W Ataku Klonów występuje jeden naprawdę poważny błąd logiczny, chyba że można to jakoś wytłumaczyć. Mianowicie chodzi o fragment historii Anakina. W Mrocznym Widmie Anakin mieszkał ze swoją matką do momentu, gdy Jedi zabrali go ze sobą. Miał wtedy, bo ja wiem, z dziesięć lat. Później jego matka związała się z jakimś gościem i mieli wspólnie syna. Mija trochę czasu, Anakin (już w Ataku Klonów) powraca do swojego domu i spotyka się ze swoim ojczymem i przyrodnim bratem. Problem w tym, że jego przyrodni brat jest od niego starszy lub co najmniej w jego wieku, co jest niemożliwe. Jak to wytłumaczyć???

ocenił(a) film na 5
Beechbone

Owen nie jest synem Shmi, tylko tego handlarza. Może być syne z poprzedniego związku.

ocenił(a) film na 4
Maniaska

"Może" to nie znaczy, że musi. Na filmie nie było to jasno zaznaczone.

ocenił(a) film na 9
Beechbone

Ale ktoś kto interesuje się Sw wie, że to tak było i każdy logicznie by się tego domyślił. Przecież w filmie nie musieli mówić: to mój syn z pierwszego małżeństwa...bez sensu

Kristofer

A to nie było czasem niepokalane poczęcie?? Nie chcę wyjść na głupią, ale tak mi się jakoś kojarzy...

ocenił(a) film na 4
Maraneth

Co do niepokalanego poczęcia to raczej chyba sam Anakin, co swoją drogą także jest strasznie naciągane.

ocenił(a) film na 4
Kristofer

Domysłami można wytłumaczyć nawet najbardziej bezsensowne rzeczy. To wcale nie jest odpowiedź.

ocenił(a) film na 4
Kristofer

Napisałeś, że każdy kto interesuje się SW to wie, ale da;ej piszesz o domysłach. To w końcu wiesz czy się domyślasz?

ocenił(a) film na 9
Beechbone

zgadzam sie z maniaską :)
to jest chyba tak.. ale w sumie tez niec nie było mrukniete o tym fakcie :)

NaShI

A czytacie książki ? To sobie przeczytajcie..

ocenił(a) film na 6
Beechbone

To nie był syn Shmi Skywalker tylko jej meża z poprzedniego zwiazku... Dlatego był starszy od Annakina. Radze zapoznać się z bliżej ze światem Star Wars, który nie konczy się tylko na filmach...