W Ataku Klonów występuje jeden naprawdę poważny błąd logiczny, chyba że można to jakoś wytłumaczyć. Mianowicie chodzi o fragment historii Anakina. W Mrocznym Widmie Anakin mieszkał ze swoją matką do momentu, gdy Jedi zabrali go ze sobą. Miał wtedy, bo ja wiem, z dziesięć lat. Później jego matka związała się z jakimś gościem i mieli wspólnie syna. Mija trochę czasu, Anakin (już w Ataku Klonów) powraca do swojego domu i spotyka się ze swoim ojczymem i przyrodnim bratem. Problem w tym, że jego przyrodni brat jest od niego starszy lub co najmniej w jego wieku, co jest niemożliwe. Jak to wytłumaczyć???
Owen nie jest synem Shmi, tylko tego handlarza. Może być syne z poprzedniego związku.
Ale ktoś kto interesuje się Sw wie, że to tak było i każdy logicznie by się tego domyślił. Przecież w filmie nie musieli mówić: to mój syn z pierwszego małżeństwa...bez sensu
A to nie było czasem niepokalane poczęcie?? Nie chcę wyjść na głupią, ale tak mi się jakoś kojarzy...
Co do niepokalanego poczęcia to raczej chyba sam Anakin, co swoją drogą także jest strasznie naciągane.
Domysłami można wytłumaczyć nawet najbardziej bezsensowne rzeczy. To wcale nie jest odpowiedź.
Napisałeś, że każdy kto interesuje się SW to wie, ale da;ej piszesz o domysłach. To w końcu wiesz czy się domyślasz?
zgadzam sie z maniaską :)
to jest chyba tak.. ale w sumie tez niec nie było mrukniete o tym fakcie :)