PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=5982}

Gwiezdne wojny: Część III - Zemsta Sithów

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith
2005
7,6 263 tys. ocen
7,6 10 1 263096
6,6 63 krytyków
Gwiezdne wojny: Część III - Zemsta Sithów
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część III - Zemsta Sithów

Czy ja mam słabą pamięć czy coś ale niech ktoś mi odpowie czy w tej części klony nie
wyglądają inaczej niż w np. Nowej Nadziei. Chodzi mi o hełmy i kolor pancerzy. Z tego co
pamiętam w starej trylogii mieli białe a tutaj są z czerwonymi elementami, a może mi się
wydawało. Jak ktoś wie to niech powie.

ocenił(a) film na 10
pionas666

W nowych częściach są to klony lecz w starych są to zwykli ludzie

ocenił(a) film na 9
chowder

Nie czytałem książek ale podejrzewam, że mogą być to klony.

Dlaczego jednak przez tyle lat miałby chodzić w jednym wdzianku? W starej trylogii ich pancerze mogą być udoskonaloną wersją.

Dlaczego mogłyby to być klony? Choćby dlatego że zapewniało by to całkowitą lojalność wojska.

ocenił(a) film na 9
Szopen_91

Nie są to klony:D Chowder ma rację:D

ocenił(a) film na 8
Shay

Zaraz, zaraz bo nie czaję. Na pewno w starej to nie klony bo mi się wydawało że to są one. Poza tym nigdy nie ściągają hełmów więc można przyjąć że to klony które notabene były szturmowcami (no bo co innego wykonywali? Kwiatków nie podlewali).

ocenił(a) film na 9
pionas666

Tutaj taki link do tematu

http://www.ossus.pl/biblioteka/Szturmowcy

ocenił(a) film na 8
Shay

Można jednak przyjąć że część z nich to klony a pozostali to zwykli ludzie. Cholera wie czy nie kontynuowlai ich produkcji. BTW z tego co widzę to w Powrocie Jedi na tym leśnym księżycu są to klony (odział zwiadowczy w charakterystycznych hełmach), albo tak przynajmniej mi się wydaje. Dziękuje mistrzu Shay za link, bardzo fajna stronka.

ocenił(a) film na 8
pionas666

W starej trylogii nie ma klonów, ( może jest parę). Po zakończeniu Wojen Klonów i powstaniu Imperium,Palpatnie doszedł do wniosku ze zbyt drogie są oraz z powodu przyspieszonego czasu dojrzewania , zastąpił ich zwykłymi rekrutami. Źródło Ossus ;)

ocenił(a) film na 8
Darthchop

Niestety nie oglądałem wojen klonów ani nie czytałem komiksów i książek więc moja wiedza opiera się o oryginalną sagę filmową. Muszę uzupełnić wiedzę na ten temat.

ocenił(a) film na 8
pionas666

Sam fakt że wojska Imperium w epoce po transformacji z wojen klonów nie są tą samą armią co kolny Jango Fetta widać w oryginalnej trylogii. Jak są ujęcia stojących w szeregach szturmowców wdać, że mniej lub bardziej różnią się od siebie wzrostem. To jest dobry punkt wyjścia do zgadywania kto jest kim - bez czytania całej masy książek i komiksów związanych z Expanded Universe:).

ocenił(a) film na 6
pionas666

Takich pierdół ja Wojny Klonów nie oglądam....Co do pancerzy i konkretnych ludzi:
Pancerze zmieniały się przez te wszystkie lata, w którym nasz ukochany Palpatine/Sidious władał Republiką/Galaktyką. Co do osób, to początkowo w armii były klony, lecz z czasem zrezygnowano z nich i powierzono wszystko rekrutom.

ocenił(a) film na 8
pionas666

Jak dla mnie, to są dwa rodzaje klonów - wspierające Jedi (muskularne, te, z którymi siedzi Yoda) i wspierające Vadera (te o nieco 'żabim' wyglądzie).

użytkownik usunięty
pionas666

Pomarańczowi- 212 Batalion Szturmowy
Czerwoni-siły specjalne Coruscant
Bordowi-Galaktyczne Oddziały Specjalne
Niebiescy-501 Legion
Żółci- 327 Korpus Galaktyczny
Zieloni-41 Elitarny Legion
Ci lekko bordowi na ścigaczach-91 Korpus Zwiadowczy