wiele osób w innych tematach pisze że najbardziej lubi obi-wana. A teraz pytam za co lubimy Mistrza Kenobiego? ja za wyglad , za rozwagę , za spokój i za niezwykłe umiejętności!
bo był wzorem Jedi, poza tym był potężny, niezwykle mądry no a jak przyszło do agresywnych negocjacji to i powywijać mieczykiem potrafił. poza tym wystrzegał się błędów jakie popełnił pierdoła anakin...
Za co? Za uzasadnienie niech posłuży scena z ,,Nowej nadzij" gdzie Obi przybywa z Lukiem do Mos Eisly i tam wraz ze swym przyszłym ,,padawanem" poszukuje środka lokomocji, który mógł by go zawieźć na Alderan. Do Luke'a przyczepiają się dwa bardzo nie sympatyczne typki. Obi próbuje załagidzic sprawe a gdy to sie nie udaje jednym precyzyjnym cięciem miesza pozbawia jednego z napastników przedniej kończyny. :) Staruszek pokazał prawdziwa klase: mądrość podczas próby ułagodzenja zbirów i precyzje we władaniu orężem, oraz wspaniałomyślność- co szkodziło by mu zabić tych bezczelnych typków? Ale on dobrodusznie zostawił ich przy życiu...Za to go cenie!
Za jego wygląd,mądrość,wszystkie umiejętności Jedi oraz że jest postacią,która była we wszystkich częśćiach GWIEZDNEJ SAGI.Lubimy Mistrza Kenobiego za to,że był bohaterem WOJNY KLONÓW
lubie go za wlosy choc to bardziej pasuje czemu lubie aktora, choc jesli mial zapuscic wlosy specjalnie do tej roli to mozna podczepisc to pod charakter obiego
Za mądrość, poczucie humoru, za to, że jest wspaniałym Jedi, który trzyma się zasad. Za to, że dla dobra sprawy był w stanie stanąć do walki z byłym uczniem i najlepszym przyjacielem, co nie było łatwe. Za akcent:-) W ogóle za wszystko, wspaniała postać. Chociaż i tak Darth Vader jest najlepszy:-)
Ja Anakina najbardziej lubię trzecim epizodzie, w drugim jeszcze wolałam Obi-Wana, w pierwszym najbardziej lubię Qui-Gona, a w starych epizodach najlepszy jest Vader:-)
kiedyś jak byłem mały wujek zabrał mnie na Star Wars IV - Nowa Nadzieja. Jedyne co z niego zapamiętałem to... Vader :) ale jakoś mnie nie interesowały GW. Dopiero jak Lucas nakręcił "Mroczne Widmo" wtedy jakos zaczely mi sie bardziej podobac. Moją ulubiona postacią był of course Anakin :-) Później wyszedł Atak Klonów i ta postać coraz bardziej mi sie podobała :D Ale prawdziwy szok przezylem jak przeczytałem pewiem artykuł o Zemście Sithów w którym bylo napisane ze Anakin przejdzie na CSM i przemieni sie w... Vadera !! no Szok ! Pewnie dlatego ze wczesniej sie tym tak nie interesowałem. pozdro.
Ja SW lubię od dziecka i Darth Vader i Han Solo zawsze byli moimi ulubionymi bohaterami. Jak oglądałam "Mroczne Widmo" po raz pierwszy, to wiedziałam, że ten mały niewinny chłopiec kiedyś stanie się Lordem Sithów, Darthem Vaderem.
Ta cała historia jest niesamowita, uwielbiam SW. Świetnie to wszystko wyszło, doskonale połączono nowe epizody se starymi. Powstała jedna niesamowita opowieść O Anakinie/Vaderze z mnóstwem ciekawych postaci i wspaniałymi efektami. A Obi-Wana bardzo lubię, bo w ogóle lubię McGregora, swietny aktor. Ale w "Zemście Sithów" Anakin rządzi, lubię takie postacie, które przeżywają wewnętrzne konflikty. No i ten style walki, super.
Mam nadzieję, że teraz i stare epizody lubisz:-)
Pozdrawiam:-)
a ja z nowej trylogii najbardziej
lubie epizod 2 bo jest najwięcej obi-wana!
a ze starej najbardziej lubie 4 bo ben kenobi jest cały
Fajnie, że dzięki nowym epizodom wielu ludzi przypomniało sobie o starych:-)
Ja najbardziej lubię "Imperium kontratakuje." Ta scena z Luke'iem i Vaderem jest super, no i Hana Solo najbardziej lubię w tej części. Do tego Hoth i AT-AT, coś pięknego, no i jeszcze pierwsze pojawienie się Yody w jakże zabawnej postaci:-)
Pozdrawiam:-)
Hehe, taki pedalski z deczka ten głos mu dali. Ostatnio sobie zrobiłam zabawę i oglądałam ZS z różnym dubbingiem, można się pośmiać, czeski jest całkiem zabawny.
Anakin też fajnego głosu nie ma w przypadku polskiego dubbingu.
Niby ten film był od trzynastu(?) lat, a chyba trzynastolatki potrafią czytać? Moja siotra miała jedenaście lat, jak była na ZS i nie miała problemów z czytaniem napisów. Dlatego nie wiem, po co komu ten dubbing. Fuj.
Polski dubbing to największa kaszana w całej sadze ! te głosy jakieś nie pasujące! A z czeskiego dubbingu ostanio miałem niezłe pośmiewiskio!!!!!!!!
a najlepszy w dubbingu był Vader :D normalnie jak kumple mi opowiadali to lałem ze śmiechu !! :D:D:D:D:D
oj tak! Vader był najlepszy!!!!Ale Yoda też śmiesznie mówi!!!
Ps. A co do dubbingów to polecam zobaczyć Batman-początek po czesku!!!
Vader też jest niezły.. A ten co podkłada głos Obi-Wanowi to chyba podkłada głos inspektorowi gadżetowi w bajce, bo ostatnio widziałem. Już lepszy ten czeski dubbing :)
Dobre pytanie...za co ja go tak lubię? Hmm...ponieważ jest najlepszy z zakonu Jedi, fajnie wygląda :), jest mądry, ma wielką moc i jest mistrzem w posługiwaniu się mieczem świetlnym :]. Jest po prostu moją ulubioną postacią!
Za jego często sarkastyczne i pesymistyczne poczucie humoru. Za jego kłótnie z anakinem.
Za co go nie lubię- za pokonanie Generała Grievousa- tak naprawde Grievous tak szybko ruszał mieczami, że Yoda wyglądał jak pijany Jawa.
Za pokonanie anakina- przecież anakin był lepszy, silniejszy i szybszy. Nie było Jedi , który mógł mu dorównać potęgą.
No i po trzecie i najważniejsze- za pokonanie Darth Maula w mrocznym widmie. Dlaczego on musiał go zabić? Buu...