7,9 347 tys. ocen
7,9 10 1 346562
7,8 60 krytyków
Gwiezdne wojny: Część IV - Nowa nadzieja
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część IV - Nowa nadzieja

Epizod 0

ocenił(a) film na 10

Jakis czas temu na onecie czytalem ze George Lucas mysli o nakreceniu czesci zerowej ktora rozgrywala by sie 80 lat przed narodzinami Anakina i opowiadala by o Mistrzu Yodzie.
Fajnei jaby cos takiego powstalo.

P.S.
Ja wyglada rzymsKie 0?

SzOpMaN

Jak czegos bylo 0, to Rzymianie tego nie liczyli :).

Chyba nie nakreci, bo nie bedzie mial jak ponumerowac.

ocenił(a) film na 10
moh

Akurat to najmniejszy problem bo wystarczy np. Dac Star Wars i bez numeru epizodu tylko odrazu podtytul:)

ocenił(a) film na 9
SzOpMaN

Lucas teraz zajmuje się serialem, którego akcja umiejscowiona będzie między 3 a 4 epizodem i skupi sie na bohaterach dotąd marginalnych bądź znanych tylko z książek lub komiksów.

Pozdro

ocenił(a) film na 10
SzOpMaN

Ma powstać uczeń jedi.
Sądzę że rzymskie zero wygląda normalnie.

ocenił(a) film na 10
Jacob_Voorhees

aha
Mam nadzieje ze powstanie
ze zwyklym zerem wygladalo by to dziwnie

ocenił(a) film na 9
SzOpMaN

Nie ma czegoś takiego jak "rzymskie zero". Po prostu w tym systemie znane nam zero nie występuje (nie było potrzebne)

Pozdro

ocenił(a) film na 10
z8k

Wtakim razie pewnie bedzie Gwiezdne Wojny- (podtytuł) bez epizodu. Tak samo na okładkach nei ebdzie numerku w tle napisu STAR WARS i w napsiach poczatkowych Epizod -- bedzie pominiety:)

SzOpMaN

Jka dla mnie to powinien sie nawet zabierac za I-III. A tu jeszcze jakies Yoda Story.. Juz Holiday Special byl niezlym gniotem :D

ocenił(a) film na 10
moh

Mysle ze historia Yody byla by ciekawa.
Jedynie brak byloby postaci ktore wystepuja w kazdym filmie czyli Anakina,R2D2,C3PO oraz Obi-Wana.
Ale poniewaz fil mzaczal b sie 80 lat przed narodzeniem Anakina moze byla by mowa otej przepowiedni i na koncu filmu 80 lat pozniej pokazali by jego narodziny. Mogli by tez pokazac jak Yoda szkoli Dooku czy kogos innego.