7,9 347 tys. ocen
7,9 10 1 346615
7,8 60 krytyków
Gwiezdne wojny: Część IV - Nowa nadzieja
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część IV - Nowa nadzieja

George Lucas

ocenił(a) film na 10

Apeluje do wszystkich fanów. Kto chce że by George Lucas zaistniał w Top ludzie. ale niestety sam sie to nie zrobi proszę was wchodźcie na George Lucas i dawajcie mu 10/10 chyba każdy chciał by zobaczyć nazwisko George Lucas na samej górze listy.

Niech moc będzie z wami.

ocenił(a) film na 8
Jedi1991

No coż, ja kocham Gwiezdne Wojny, jest to moja absolutnie ulubiona saga (mówię tu o starych cżeściach), ale znam wielu lepszych ludzi kina, zarówno aktorów, jak i rezyserów i kompozytorów. George Lucas stworzył jeden film genialny (Nowa Nadzieja, bo pozostałe częsci starej trylogi NIE zostały nakręcone przez niego), kilka dobrych (Zemsta Sithów, Amercian Grafitti, THX..) no i kilka słabych (Mroczne Widmo, Atak Klonów, 2 czesc Amercian Grafitti).
Jednak swe zaległości jeśli chodzi o umiejętności reżyserskie (jedyne stworzone przez niego arcydzieło to właśnie Nowa Nadzieja) nadrabia scenariuszami i pomysłami na filmy. Bo zarówno Star Wars, jak i Indiana Jones to własnie pomysły Lucasa!
George Lucas zmienił kino. Zmienił je na lepsze. Stał się legendą, jednym z najbardziej rozpoznawalnych twórców filmowych. Niestety, dwoma piewszymi cżesciami nowej trylogi Star Wars znaczacą zepsuł swoje dobre imię. Z czystym sumieniem jestem w stanie dac Lucasowi 9/10. Jednak raczej nie będę skłonny mu dac 10/10. Ubustwiam i kocham klasyczną trylogię star wars!!! Lucasa po prostu lubię i szanuję ;D

użytkownik usunięty
Jedi1991

Uważam, że jest dużo lepszych ludzi kina, ale za to co zmieniły w kinie Gwiezdne Wojny oraz za Indy'ego ma ode mnie 8/10.