7,9 347 tys. ocen
7,9 10 1 346615
7,8 60 krytyków
Gwiezdne wojny: Część IV - Nowa nadzieja
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część IV - Nowa nadzieja

Odwiedziłem ostatnio Media Markt i droga pani powiedziała mi,ze nie ma GW bo sie wydawca wycofał.Teraz jednak wróciły i mam pytanie czy sie róznią te ktore wychodzą teraz od tych co były wczesniej chodzi mi o dodatki szczególnie

ocenił(a) film na 10
Toma1910

Z tego co wiem jutro ma byc premiera (16.10.2007) calej sagi wydanej po 1 dvd i tez mam kłopot jakie wersje zakupic teraz ;/

Nafrayu

JUz wyszły te nowe, a tamte który wyszły wczesniej juz wycofano.Tam podobno była płyta dodatkowo i stad cena nowego wydania -30 zł (jednopłytowego)

ocenił(a) film na 10
Toma1910

No właśnie, ja kupiłem 5 części i dzisiaj wybrałem się po ostatnią jakiej nie miałem. Już się cieszyłem na te trailery, 4 godziny dodatków itp a tu wydanie jednopłytowe. Czy ktoś wie, czy jeszcze będą w sprzedazy dwupłytowe? Albo na jakiejś stronie internetowej można kupić?

ocenił(a) film na 6
Toma1910

Ostatnimi czasy dużo myślałem o gwiezdnych wojanch obejrzałem całą strą trylogię jednak bardzo zacinała mi się płyta (kopiowana piracka) postanowiłem pojechać do media marktu i zakupić starą i nową trylogię. Kupiłem całą nową trylogię w wydaniu dwupłytpowym natomiast starą niestety w starym wydaniu jednopłytowym. Wersja dwupłytowa była do kupienia na przełomie licpca i sierpnia. I jak sama nazwa wskazuje była limitowana. Bo obejrzeniu stwiuerdzam iż jest to poprawione jeśli chodzi o dźwięk i efekty cyfrowe. Jednak niestety niemogłeem obejrzeć jak powstawały te części i niestety niezobaczyłem wyciętych scen.

Całą trylogię polecam 10/10

ocenił(a) film na 10
Indy_6

No właśnie nie do końca: na początku roku było dwupłytowe wydanie straej trylogii(wersje oryginalne i special edition w jednym opakowaniu) natomiast nowa trylogia zawsze była wydawana dwupłytowo. Od dwóch lat kompletowałem obie trylogie i za każdym razem nowa trylogia była dwupłytowa. W grudniu 2005 kupilem dwupłytową zemste sithów, w marcu 2006 dwupłytowy atak klonów i teraz jak już sie udałem po jedyny film jakiego nie miałem, mroczne widmo, to się okazuje że wszystkie części to wydania jednopłytowe, a dziw mnie bierze, bo jak kupowałem atak klonów to z tyłu opakowań porównywałem dodatki specjalne - zarówno widmo jak i klony miały kilka godzin dodatkow a bylo to na poczatku 2006. W koncu kupilem atak. A teraz bede musial szukac na necie widma. Ech..