7,9 347 tys. ocen
7,9 10 1 346562
7,8 60 krytyków
Gwiezdne wojny: Część IV - Nowa nadzieja
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część IV - Nowa nadzieja

Kto przypisał temu filmowi, że to jest horror??? Tak wynika z opisy gatunku zamieszczonego nieco wyżej.

Nie o tym jednak chciałem... Uważam, że jest to film dobry. Może nie wybitny ale dobry. "Imperium kontratakuje" już było o wiele lepsze,jednak po obejrzeniu "Powrót Jedi" zakochałem się w tej sadze. Jako szanujący się fan GW miałem mieszane odczucia co do Epizody I i II. Jeśli chodzi o I to George Lucas po jego niewątpliwej klapie( może nie finansowej ale merytorycznej) , tłumaczył , że chciał zrobić film dla dzieci czy jakoś tak.... No wypraszam sobie ale to było pewnie niedbalstwo o fanów, którzy oglądali ten film daaawno temu. W Epizodzie II nawklejano na maxa efektow specjalnych (były bardziej dynamiczne niż w E I) co czyniło film może troche bardziej ciekawym...ale to jeszcze nie te GE z przed lat. Czekam więc na Epizod III. Ostatnia deska ratunku dla Georga Lucasa(no potem jeszcze się będzie ratować nowym Indiana Johnes ale nie wróze mu żadnych rewelacji...kaczka to max co może z niego być)

pozdr.