7,9 347 tys. ocen
7,9 10 1 346615
7,8 60 krytyków
Gwiezdne wojny: Część IV - Nowa nadzieja
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część IV - Nowa nadzieja

Mam pytanko

ocenił(a) film na 6

Wczoraj na dvd wyszła kompletna asga na blu-ray. Ewidentie w reklamach jak i spotach można zauważyć, że jest z polskim dubbingiem. Moje pytanie brzmi czy we wszystkich sześciu częściach jest dubbing, czy tylko w pierwszych trzech?

ocenił(a) film na 10
Indy_6

We wszystkich tutaj masz przykład: http://w20.wrzuta.pl/film/8z2l1QLtNgz/grzegorz_pawlak_jako_darth_vader_imperium_ kontratakuje_z_polskim_dubbingiem
Nie lubię dubbingu ale ten wyszedł całkiem nieźle

ocenił(a) film na 10
chowder

Ale odradzam Ci kupowania tego ponieważ:
- Na opakowaniu polskiej edycji jest literówka. Niby nic ale mnie takie szczegóły irytują jeśli płacę za coś ok 400 zł http://www.wykop.pl/ramka/879475/imperial-wydaje-gwiezdne-wojny-czyli-komplenta- saga-wstyd/
- W polskiej edycji, dźwięk po angielsku nie jest w hd. Za to po niemiecku już jest w hd :/

Kup sobie gdzieś w necie wersję brytyjską (ma polskie napisy) i nie daj się dymać w dupsko dystrybutorowi

ocenił(a) film na 10
chowder

Gdzie niby to można kupic. Ja narazie nie kupie bo nie ma kasy, ale na przyszlosc chciałbym wiedzieć gdzie moge kupic wersje z polskimi napisami i dźwiękiem w haj defynyszyn.

użytkownik usunięty
TheLOTRandSWfan

Nie ma wersji z polskimi napisami i jednocześnie dźwiękiem HD, chyba że chcesz oglądać z niemieckim dubbingiem.

ocenił(a) film na 10

A można gdzieś kupić wydanie gdzie są polskie napisy i angielska ścież. dźwiękowa w hd? chodzi mi o inny kraj. błagam, odpowiedzcie mi na moje pytania na forum star wars IV jak najszybciej.

użytkownik usunięty
TheLOTRandSWfan

NIE MA znaczy NIE MA. Wydania w krajach, w których są napisy PL (jak choćby Hiszpania) mają dokładnie te same ścieżki dźwiękowe co i my, a wydania w których jest angielskie dźwięk HD nie mają PL napisów.

Żeby obejrzeć taką wersję musiałbyś sobie ją sam zrobić wyciągając PL napisy z wydania PL (lub wziąć jakieś napisy z netu i dopasować) i dźwięk HD z jakiegoś innego wydania poskładać to razem i nagrać na płytke.

ocenił(a) film na 10
chowder

Sama nie wiem, co myśleć o głosie Lorda V. Za mały fragment, żeby sensownie ocenić, ale chyba jednak nie mogłabym oglądać bez mojego ukochanego "powerrrr of the dark side".

ocenił(a) film na 10
m90

Nie no na początku jak to obejrzałem to stwierdziłem że jak na polaków to zrobili całkiem nieźle ale po namyśle:
- Vader brzmi jak Tomasz Knapik
- Oficerzy mają głosy jak z tych debilnych seriali na Disney Chanell
- Imperator brzmi jak Pan Zając z "Domu dla zmyślonych przyjaciół Pani Foster"

ocenił(a) film na 10
chowder

"Imperator brzmi jak Pan Zając z "Domu dla zmyślonych przyjaciół Pani Foster" bo pod obydwie postaci podłożył głos Ś.p, Ryszard Nawrocki. Czy w internecie są jeszcze inne fragmenty oryginalnej trylogii z polskim dubbingiem, aby można było usłyszeć głosy pozostałych postaci ?

Indy_6

Nie chce wersji z polskim dubbingiem!

użytkownik usunięty
El_Draque

dubbing zawsze możesz wyłączyć i włączyć napisy. Wersji z lektorem nie będzie.

przeciez sam pisales, ze nie ma dziwieku HD, wiec co mi to da?
Nie chce wersji z polskim dubbingiem!

użytkownik usunięty
El_Draque

A gdzie pisałeś że ci zależy na dźwięku HD?
Angielski DTS obecny w tym wydaniu i tak jest lepszej jakości niż polski dubbing który jest tylko w DD 5.1.

Hmm, to chyba oczywiste, ze zalezy mi na dzwieku, dlatego nie chce dubbingu. Nie rozumiem, dlaczego w tym wydaniu nie moze byc dobrego dzwieku orginalnego, to zart, a raczej kpina.
Zreszta wyobrazasz sobie Hana Solo bez glosu Harrisona Forda, albo Vadera bez Jamesa Earla Jonesa?

El_Draque

nie ma tego dźwięku ze względu na oszczedności, podpieli sie pod niemieckie wydanie.

użytkownik usunięty
El_Draque

Gadasz tak jakby w ogóle nie było tam angielskiej ścieżki dźwiękowej, a jest, lepsza niż na DVD ale gorsza niż w zachodnich wydaniach blu-ray.

ocenił(a) film na 10
Indy_6

Dubbing dla części 4-6 to zbrodnia. Nawet bym nie oglądał takiego filmu.