7,9 347 tys. ocen
7,9 10 1 346615
7,8 60 krytyków
Gwiezdne wojny: Część IV - Nowa nadzieja
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część IV - Nowa nadzieja

przynajmniej według mnie, nie wiem czemu wszyscy zachwycają się 5 częścią, która była najgorsza w starej trylogii.

ocenił(a) film na 9
Pablo1919

Kategorycznie się z tobą nie zgadzam, bardzo lubię Nową Nadzieję, ale trzeba przyznać, że Imperium Kontratakuje ma zajebisty klimat i właśnie dzięki temu jest najlepszą częścią Star Wars, a najsłabsza część starej sagi to Powrót Jedi, to oczywiście ekstra fajny film, ale po obejrzeniu Imperium Kontratakuje czuję drobny niedosyt, spodziewałem się, że Powrót Jedi będzie dorównywał poziomem 5 części, ale tak nie było.

Pablo1919

Ja zawsze patrze na Star Wars na te trzy części jako całość nigdy nie
dziele która część była lepsza.Jasne że się różnią ale prawdziwy fan nie
marudzi;)))))Znalazło by się parę osób które nie zrozumiało o co chodzi
w Imperium kontratakuje,fakt że ciemna strona mocy rządzi w tej części;)

entregado

Racja.
Ja starałam się "znaleźć" te części, które mi się najbardziej podobały, a które najmniej, ale co chwilę zmieniałam zdanie, więc teraz również patrzę na Starą Trylogię jako na całość, a nie na poszczególne filmy.
Nie muszę chyba dodawać, że ta całość mi się podoba. hm.. bardzo podoba :D
Zdecydowanie inaczej w Nowej Trylogii. Tutaj mam filmy, które podobają mi się mniej i te, które podobają mi się bardziej ;)

użytkownik usunięty
Alice_Skywalker

Mnie podobają się wszystkie części Gwiezdnej Sagi, Stara trylogia i nowa, wszystkie epizody są dla mnie tak samo wspaniałe.

ocenił(a) film na 7
Pablo1919

Dla mnie Nowa Nadzieja jest najgorsza i zdecydowanie zbyt nudna, a poza tym zabijaja Kenobiego.

ocenił(a) film na 10
furcio

Mi najbardziej podobała się V imperium kontratakuje, w ogóle kozacka część, reszta też super ale piątka najlepsza dla mnie.