7,9 347 tys. ocen
7,9 10 1 346615
7,8 60 krytyków
Gwiezdne wojny: Część IV - Nowa nadzieja
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część IV - Nowa nadzieja

Jak na 1977 rok to film jest poprostu przecudny.. muyzka Williamsa ;) Znakomite efekty specjalne jak na tamte czasy to film jest poprostu mega. Wiadome ze znajda sie laicy i pajace ktorzy wystawią ocene 1/10 ale no coz.. nie zmienimy swiata :)
Fan SCFI i znawca kina wie ze Saga Gwiezdnych Wojen to piekna opowiesc .. stworzona przez prawdziwego geniusza- Lucasa..

ocena 10/10 jak kazda z czesci ;)

dodam tak od siebie .. Star Wars to jedyne filmy z przed 1990 ktore ogladalem ;)
Reszta poprostu mnie odpycha brakiem efektow specjalnych.. w STAR WARS sa one poprostu 10 lat w przód :)

ocenił(a) film na 8
mateusz115

Reszta filmów z przed 1990 roku odpycha cię brakiem efektów specjalnych ? Weź przestań. Prowadzę ranking niezapomnianych efektów specjalnych w histori kina. Myślę że około połowa z blisko 90 znajdujących się tam filmów, na które internauci oddają swoje głosy pochodzi z przed 1990 roku. Zapraszam do głosowania. Ranking jest w jednym z tematów pod tym samym filmem czyli Gwiezdne wojny - Nowa nadzieja. Nara.

ocenił(a) film na 9
mateusz115

Tak ci tylko przypomne że te gwiezdne wojny które oglądasz są odnowione komputerowo. Różnią się od tych starych.
Niech moc będzie z wami !!!

qupa

Niewielka to dla mnie roznica.