7,9 347 tys. ocen
7,9 10 1 346615
7,8 60 krytyków
Gwiezdne wojny: Część IV - Nowa nadzieja
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część IV - Nowa nadzieja

Jeżeli dla Ciebie nowa nadzieja była najgorsza lub gorsza od mlecznego gówna to są 2 wyjścia:
1 nie zainteresowałeś się dialogami i docinkami Lei i Hana Solo.
2 Masz mało lat(bez obrazy)) i dla Ciebie ważniejsze efekty niż takie "smaczki" jak owe dialogi
Mimo że nie jestem jakims starym wyjadaczem filmowym (mam aby 21 lat) ale jestem fanatykiem Star Wars przeczytałem sporo książek moje ulubione " Trylogia Thrawna" Ja jedi oraz opowieści łowców nagród... Ogólnie dodam że Nowa Trylogia to kicha ale:
1 główną winę za to ponosi jar-Jar(tzw Moja chujsa:D) oraz "mleczne widmo"
2 Sceny pokazujące "rozkład" Starej Republiki ( "Upadek" Anakina rozkaz 66 walki (Yoda rlz, Obi-wan rzeczywiście zasługuje na miano mistrza w defensywnym stylu walki mieczem)
3 Bardzo dobrze pokazana Droga jaką podążał Anakin do przejścia na Ciemną Stronę
5 Aktor grający Anakina wyrobił się i w III cześci już tak nie razi.
6 Denerwuje trochę postać Generała Greviusa (mógł być pokazany dodatkowo chociaż przez pewną część Ataku kolnów, jednakże patrząc ogólnie na wojny klonów (głównie serial) jest on postacią niezbędną
7 Wejście Armi klonów podczas walki na Arenie w Genozis
8 Bardzo dobrze pokazany postęp technologiczny od razu możemy się domyślić i znobaczyć na własne oczy co z czego się wzieło . Może trochę narzekam ale pokazanie że Nowa Nadzieja jest gorsza od Nowej Trylogi to profanacja zapraszam jeszcze raz do obejrzenia nowej Nadzieji oraz zwrócenie na owe "smaczki" pozdrawiam

marcoxp1233

Niektórzy zwrócili uwagę na te 'smaczki', ale one nie zaważą o tym czy film jest lepszy od innych części. A poza tym czasem te 'smaczki' Hana Solo były nudne i wcale nie śmieszne. Co do tych lat to nie wiem o co Ci chodzi, jak ktoś ma 15 lat to nie może mieć własnego zdania?

ocenił(a) film na 10
PrzemQ_3

smaczki hana solo przynudnawe?? Dla mnie jako fanatyka star wars są niezłe i trzymają poziom. A powiedz mi gdzie napisałem że jak ktoś ma 15 lat to nie może mieć własnego zdania?? Większość ludzi (nie tylk o"gimnazjada") bardziej zwraca uwagę na jakieś efekty specjalne na rzecz klimatu i dlatego Cenią bardziej zupełnie nieudane Mroczne Widmo(powiedzmy prawdę bajka dla dzieci i ten lipny Darth Maul (gdybym nie przeczytał ksiązki o nim - Darth Maul łowca z mroku to bym uznał tą postać za bezbarwną ale kto z dzisiejszej młodzieży czyta ksiazki..) nad np Nową Nadzieją

ocenił(a) film na 10
marcoxp1233

I jeszcze co do tych smaczków nie dziwie się jeżeli osoba której ulubionymi filmami są np Titanic czy dzięnik Bridget Jones czy jak jej tam nie rozumie znaczenia diualogów Hana z Leią ich dogryzania sobie itp Ale każdy ma swój gust i tego się trzymać trzeba ?? Może mi ktoś powiedzieć w czym Mroczne Widmo jest lepsze od np Starej Trylogi??