7,9 347 tys. ocen
7,9 10 1 346519
7,8 60 krytyków
Gwiezdne wojny: Część IV - Nowa nadzieja
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część IV - Nowa nadzieja

Okazja?

ocenił(a) film na 9

Jeśli ktoś dotąd nie zdołał zaopatrzyć się w komplet płyt Blu-ray z sześcioma filmami z cyklu "Gwiezdne Wojny"...
... Ta sama edycja, którą jeszcze przed chwilą sklepy Media Markt oferowały po 89,90 PLN od jednego filmu (tak zwane Steelbooks) - teraz jest dostępna w tych samych punktach sprzedaży po cenie nieco niższej, bo wynoszącej 59,99 PLN (oczywiście za jeden film). Naturalnie, można by sarkastycznie zauważyć że cena pozostaje wciąż bardzo wysoka, jak na dzieła cokolwiek nienowe. Ale przynajmniej kierunek tej zmiany jest właściwy.
Zresztą, jestem niemal pewien, że prawdziwi fanatycy 'Star Wars' już dawno się byli zaopatrzyli.

UWAGA Powyższa wiadomość sprawdzona osobiście wczoraj w MM w Katowicach. Bez gwarancji, że wszędzie jest tak samo. Nawiasem mówiąc, strona internetowa tej sieci sklepów wciąż podaje cenę 89,90.

użytkownik usunięty
Film_Polski

Ja bym się z chęcią zaopatrzył, bo lubię ładne boxy od gier czy filmów, ale odpycha mnie przede wszystkim odnowiona Nowa Nadzieja.

ocenił(a) film na 9
Film_Polski

30. grudnia 2015 r. było taniej: po 59,99 PLN za film. Potem jednak cena wróciła do 89,90 PLN.
Od kilku zaś dni (aż do 4. lutego 2016) w Sklepach-Nie-Dla-Idiotów trwa "wielka wyprzedaż", głośno reklamowana, także w telewizji. W jej ramach znów eksponuje się blu-rays z ceną wyższą - przekreśloną na czerwono oraz, tuż poniżej, z nową cenówką zawierającą cenę 59,99.
Ciekawe jaka będzie cena po 4. lutego...

Dość prymitywne chwyty marketingowe.