7,9 347 tys. ocen
7,9 10 1 346615
7,8 60 krytyków
Gwiezdne wojny: Część IV - Nowa nadzieja
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część IV - Nowa nadzieja

W jakiej kolejności mam oglądać tą sagę? Według porządku chronologicznego czy raczej w kolejności jakiej wychodziły poszczególne części?
Zaznaczam że w zasadzie oglądałem tylko Powrót Jedi i nie wiele z tego pamiętam. Teraz chcę nadrobić całość.

ocenił(a) film na 9
maxizer

Jesus,jest wiele takich tematów...
PS. Od 4 do 3 ;)

tynarus120

no dzięki :/
widziałem że nie tylko mi zwróciłeś uwagę na to że mogę sam poszukać podobnego tematu.
No więc chcę Ci powiedzieć, że szukając odpowiedzi na moje pytanie przeczytałem niezłego spoilera w temacie który miał rozwiać moje wątpliwości :/ :/ :/
Aby uchronić innych przed tym samym wysyłam linka do tematu poruszającego ten problem
http://www.filmweb.pl/film/Gwiezdne+wojny+Cz%C4%99%C5%9B%C4%87+I+-+Mroczne+widmo -1999-520/discussion/gwiezdny+tydzie%C5%84,1697997
Z pozdrowieniami dla mniej życzliwych użytkowników...

maxizer

link który tu podałem jest czysty od spoilerów. A przynajmniej żadnego tu nie znalazłem

ocenił(a) film na 9
maxizer

ogladnij nie tak jak wychodziły tylko chronologicznie są to zarabiste filmy

ocenił(a) film na 10
maxizer

Najlepiej tak jak oglądały dwa pokolenia czyli IV, V, VI, I, II, III, tak klasycznie ale może przemawia przeze mnie sentyment. :)

Nimloth88

zdaje się że tak właśnie będę oglądał - podobno dzięki temu jest więcej niewiadomych i bardziej ciekawie się ogląda :)

ocenił(a) film na 10
maxizer

Miłego oglądania

Nimloth88

dzięki :)

użytkownik usunięty
maxizer

4,5,6,1,2,3. Innej opcji nie ma. Najlepiej zawsze ogląda się tak jak wyszło (to samo z Opowieściami z Narnii, nie chronologicznie, ale jak był pisane).