7,9 347 tys. ocen
7,9 10 1 346615
7,8 60 krytyków
Gwiezdne wojny: Część IV - Nowa nadzieja
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część IV - Nowa nadzieja

Witam
Słyszałem że stara trylogia ma być nakręcona na nowo. Czy to prawda czy tylko fanowska plotka?

użytkownik usunięty
AIF

Mam nadzieje że to drugie

ocenił(a) film na 7
AIF

hehe raczej plotka, albo źle słyszałeś i chodzi o kolejną obróbkę cyfrową dla podrasowania efektów specjalnych, chociaż film, tego nie potrzebuje

zonk_2

Wątpię aby coś takiego miało się stać.

ocenił(a) film na 8
PrzemQ_3

Nawet jeżeli Lucas by się na to zgodził, fani powiesiliby go za jaja na iglicy najbliższego drapacza chmur, i wtedy zmieniłby zdanie ;)
Swoją drogą, po co zmieniać coś, co jest dobre?

ocenił(a) film na 10
AIF

Nie. Cała Trylogia zostanie prze konwertowana na 3D

ocenił(a) film na 9
rodzyn77

Ale po co, jak dla mnie stara trylogia jest lepsza niż nowa... klasyka :)
Nie trzeba tu nic zmieniac xD

ocenił(a) film na 10
kniver

To znaczy , fajnie będzie iść na SW 3D :D , myśliwce przelatujące nad głową. To bardzo ciekawy pomysł :)

rodzyn77

Tak to prawda. Star Wars przeszło wiele zmian. Ciężko znaleźć orginał z 1977 roku. Pierwszy przeróbki odbyły się w 1997, drugie zaś w 2004 gdzie odnowiono starą trylogię, dodano wiele scen, niektóre nakręcono od nowa, niektóre zmieniono na inne, poprawiono obraz oraz dźwięk, a także poprawiono wszystkie efekty komputerowo-specjalne.

Tutaj przykłady macie zmian w scenach itd.

http://www.gwiezdne-wojny.pl/tekst.php?nr=1062

Z jednej strony fajne to, z drugie zaś chciałbym obejrzeć oryginał taki jaki powstał i zobaczyć jakie wtedy efekty były w filmie.

Redgard

a co do nowych zmian to tylko chodzą plany zrobienia z tego 3D, ale póki co cisza;D