Oglądałem całą serię 2 razy. Najpierw 456123, a za drugim razem 123456. Według mnie większy sens ma oglądanie jej od "1" do "6". Zdecydowanie wszystko jest bardziej przejrzyste i logiczne (cały ten konflikt z federacją handlową, senatem i tą resztą kwestii politycznych). Innym plusem takiego oglądania jest to że 1,2,3 to części które wzbudzają mniej zachwytów niż te starsze. Dlatego jak oglądamy te nowe to już czekamy na kultowe pierwsze według produkcji filmy. Akurat efekty specjalne nie odgrywają dla mnie aż tak ważnej roli, a nawet w starszych mi się bardziej podobały.Ale w sumie to i tak trzeba obejrzeć całą serię kilka razy(ja zawsze oglądam wszystkie w wakacje każdego roku).
"Według mnie większy sens ma oglądanie jej od "1" do "6"."
No co ty... niesamowite. Co w tym dziwnego, że film ma sens jeśli ogląda się wszystkie część w PRAWIDŁOWEJ kolejności ? Nie jestem z tych co pamiętają pierwszą (IV) część bez dodanych efektów w latach 90, ale wiem, że filmy powstały w innej (nie wiem czemu) kolejności. W dzisiejszych czasach to nie problem obejrzeć wszystkie po kolei. Co innego w latach 70-80 .. ;)
Nie wiem, czemu do jasnej cholery nie może zrobić tak porządnej serii filmów jak GW ?!
zdecydowanie lepiej 456-123, ze względu na sposób realizacji, odmienną technikę, no a retrospekcja w filmie jest juz rzeczą normalną
filmy były robione "od tyłu", więc choć sam nie oglądałem myślę że oglądanie od najstarszej do najnowszej będzie najlepszym pomysłem.
Dlaczego ludzie nie potraficie używać , wyszukiwarki tematów . Ciekawe który to raz już jest ten słynny temat ,, od której części oglądać''.
Po Za tym jest napisane przy filmie jaka to część to chyba normalne ze zaczynamy od 1 do 6. Albo jak kolega wyżej napisał zacznij od najstarszej do najnowszej ( ze względu na rok produkcji). Ludzie przestanie zakładać takie tematy bo to bez sensu.