nie pokazano zbyt dobrze prawdziwej mocy Yody, który miał być niby naj naj
A co miałoby być pokazane? Na niego wystarczy spojrzeć i od razu widać, że jest naj :)
Poza tym w starej serii Yoda był stojącym nad grobem starcem, a więc nieco zdziwaczałym (wszyscy bardzo starzy ludzie zaczynają dziecinnieć). Inna sprawa, że siedzial 20 lat na Dagobach w towarzystwie głownie jaszczurek i Mynocków, wieć też mu troche odwalało
No, a mnie dziwi zachowanie Yody. W nowej trylogii mądry, poważny... a w starej sadze gdy zobaczył Luke'a, to bawił się jego latarką, jak gdyby pierwszy raz takie 'cudo' na oczy widział ;]
Yoda zachowywał się jak kretyn ponieważ chciał sprawdzić cierpliwośc Luke'a (tak mówią książki), przy okazji pamiętajcie że yoda udawał wtedy inną osobe a dopiero potem powiedział lukeowi że yoda to właśnie on.
Wadą nowej trylogii jest to, że z Yody zrobili kauczukową piłeczkę odbijającą się na wysokość 20 metrów i kręcącą mieczem niczym śmigłem helikoptera. W dodatku bez poczucia humoru i zawsze z poważną miną.
Po pierwsze to Yoda w starej tryologi był już troszkę starszy niż w nowej ( przecież akcja toczy się jakieś 18 lat po Zemście Sithów ) wydaje mi się , że dopadła go już demencja starcza hehehe no co , może być ;) i mógł troszkę mimo wszystko ześwirować troszkę w takim odosobnieniu na Dagobah , a co do mocy to scena, w której wyciąga X-winga z bagna wystarczy za pokaz jesgo możliwośći więc uspokój się !!!
W nowej trylogi zeszmacili go na maxa ( w Ataku Klonów to była zwała na maxa ) , ale w sumie Zemście Sithów miał parę fajnych patentów.
sory, że napisałem tak choatycznie , ale kierowały mną silne emocje ;) tak wjeżdżać na masta jode hehehe
Yoda był naj, dopiero kiedy się przekonał, że Luke nie ma zamiaru go zabić. Imperium uważało Jedi za zdrajców i dużo płaciło za ich głowę. Ale nie za głowę zwariowanych starych, zielonych dziwadeł ;). Yoda po prostu udawał.
te 18 at to wiecie nie do końca, przecież ogólnie iała 800 więc czy to była taka wielka różnoca
Po zatym nie ma co mówić o wadach starej trylogi. To nowa ma błędy w stosunku do starej !!!!!
Obiwan rację ma :) ale Yoda tak czy siak jest naj -w starej i nowej trylogii -zdziwaczały jest uroczy, ale wywijający mieczem kiedyś musiał być, skoro był najslilniejszym Jedi za młodu :) ale kiedyś się w końcu musiał zestarzeć..