jaka waszym zdaniem jest najlepsza postać z całej sagi?? :))
mnie się podoba oczywiście Anakin (jako dobry) i Han Solo.
a z resztą wszystkich lubię... :))
a ja wiem czemu go lubisz, bo ma postać harrisona forda;), on nie jest wybitnie przystojny ale brzydki tez nie jest ale ma w sobie to cos co dodało charaktey hanowi solo
Zdecydowanie Boba Fett i Darth Vader! :D Na dalszych miejscach Lando, Han i Leia :P
Luke i Han Solo,nie moge zdecydować którego bardziej lubię,a zaraz za nimi Leia,Chewbacca i Lando
Darth Vader - jedyna w 100% procentach prawdziwa postać w kinematorgrafi, cierpi, ponosi konsekwencaje i tak dalej :D
DARTH VADER jest najlepszy z nich wszystkich! Później R2-D2, 3PO, Han Solo i Padme.Za to nie znoszę Imperatora, szczególnie w momencie jak chce aby Luke zabił Vadera.
Hana Solo -Naprawdę świetnie zagrał go Harison Ford 10/10
Anakin Skywalker -Również super ekstra lecz tylko w części drógiej 10/10
Padme Amidala -Wrażliwa delikatna piękna Natalie Portman 9/10
Luke Skywalker- Nic dodać nic ująć 9/10
Leia Skywalker -Również swietna rola 9,5/10
Obiwan Kenobi -Evan Mcgregor spisał się fantastycznie najlepsza jego rola. 10/10
Mace Windu -No.. dobra rola ale nie idealna -7/10
Imperator -Prawdziwa wola ciemności świetny!! 10/10
Starszy Obiwan -Prawdziwy przewodnik ,mistrz 10/10
Innymi słowy ,,Gwiezdne Wojny'' to najlepsza ekranizacja na całym świecie.
Ukłony dla Georga Lucasa i pozostałych reżyserów cześci V i VI
Anakin - super :) jako Darth Vader też ;PP
General Grevious
Darth Maul :)
Zresztą, WSZYSCY są The Best !!! ;]
Mistrz Yoda- Niezwykle mądra postać.
Luke- Cóż, poprostu Luke:)
Anakin- Ehhh...
Amidala- Piękna królowa...
R2D2- Piii piiiii piii
No to ja przedstawię moje "TOP 10" ;)
1. Han Solo
2. Obi - Wan Kenobi
3. Yoda
4. Anakin Skywalker (Darth Vader) - wiem, że nisko, ale ja biorę pod uwagę również tą postać wykreowaną w Nowej Trylogii
5. Imperator Palpatine
6. Qui - Gon Jinn
7. Hrabia Dooku
8. Mace Windu
9. C - 3PO
10. R2 - D2
Pozdrawiam.
Ja przedstawię top 3! :PP
1. Chewbacca - jego wycie mnie rozwala ;]
2. Dart Vader - kultowa postać ;)
3. Mistrz Yoda - za walkę z Imperatorem
CHEWIE RULEZ
1. Lord Darth Vader. Zdecydowanie moja ulubiona postać z całego cyklu.
2. Gdzieś daleko za Vaderem - Han Solo. Zwłaszcza w epizodzie IV i na początku V.
3. Niedaleko - młody Obi Wan Kenobi.
W kategorii kosmitów wszelkiej maści - Chewbacca.
Najlepsze postacie to Qui-Gon Jinn za swoje oddanie i dobroć która w nim była, aż trochę mi się chciało płakać kiedy zginął z ręki Darth Maul. Następna to Mace Windu też świetna rola. I oczywiście jeszcze muszę do tego dodać Hansa Solo, który dodał uroku i humoru do filmu, jego cfaniastwo oraz docinki zawsze zostaną ważnym elementem.
Hmm...
Padme Amidala,
Obi-Wan Kenobi,
Chewbacca,
Master Yoda (szczególnie mi się rzuciło w pamięć jak po raz pierwszy spotkał się z Lukiem ;D)
Luke Sywalker,
No i C3PO i R2-D2 oczywiście ;D
Qui-Gonn Jin, Obi-Wan Kenobi, Anankin(ale jako mały), Han Sol, i trn jego włochaty kumpel zapaomniałam jak się nazywa:)
Yoda. Za sympatyczny wygląd, szlachetność, mądrość i opanowanie. No i za to, że mówi w szyku łacińskim (czasownik na końcu zdania)np. do Luke'a na pytanie czy Vader jest jego ojcem odpowiedział:"On ojcem twoim jest."
Na drugim miejscu Generał Grevious za to, że strasznie kaszle i walczy czterema mieczami świetlnymi na raz.
1. C-3PO & R2D2
2. Leia & Han Solo (w 4 części)
4. Luke
5. Anakin / Lord Vader (chyba najciekawsza postać w Gwiezdnych Wojnach, ale nie jest moją ulubioną)
W kategorii Stara Trylogia:
Han Solo za humor i Harrisona Forda
W kategorii Nowa Trylogia:
Obi-Wan Kenobi. Po prostu bardzo lubię jego postać i przywiązanie do etyki Jedi :) Przywiązałem się do niego przez 3 pierwsze części :P
W kategorii Istoty zmechanizowane:
R2D2! Rozwala mnie jak on ćwierka :D
W kategorii stwory i potwory:
Oczywiście Cheewbaka (prawdopodobnie źle napsiałem ;P)
W kategorii Płeć piękna:
Padme Amidala.
Han Solo... W tym konkretne rola Harrisona Forda :)
Darth Vader... Tu chyba nie trzeba komentować
Yoda... Mądre słowa są przez niego wypowiadane :)
Obi-Wan helooł? idealny jedi, dobry, mądry itd. w ogóle mógł zabić anakina w trzeciej części ale tego nie zrobił i to dzięki niemu mamy starą trylogię :P
Mace Windu i Leia zdecydowanie! Poza tym Luke, Obi-Wan, Yoda. Sporo dałoby się wymnienić, ale miała być ulubiona postać... :) Chociaż było jej mało w filmach to podobała mi się Aayla Secura.
Oczywiście Anakin xd
A potem
Luke, Leia, Padme(cala rodzina Sky xd), Obi-Wan i Han Solo.
Moje TOP 10:
1.Darth Vader
2.Han Solo
3.Obi Wan Kenobi
4.Yoda
5.Mace Windu
6.Luke Skywalker
7.Darth Sidious
8.Darth Tyranus
9.Leia Organa
10.Chewbacca
Moja Piątka
1. Vader
2. Han Solo
3. Chewbacca
4. Yoda
5. r2d2
6. Imperial Storm-Troopers - wszyyyyyscy :-)
To w zasadzie jest szósteczka, hehe
Na deser dodać mogę jeszcze te małe, jeżdżące żelazka na pozycji 7. :-)
Tak one były niezłe :) Pozwolę sobie na taki mały offtopic. Ktoś potrafi powiedzieć czemu prawie wszyscy wstawiają na pierwszym miejscu Anakina ? On dla mnie jest raczej negatywną postacią. Ani nie był najpotężniejszy, ani zdyscyplinowany itp...