7,9 347 tys. ocen
7,9 10 1 346615
7,8 60 krytyków
Gwiezdne wojny: Część IV - Nowa nadzieja
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część IV - Nowa nadzieja

Jak znaleźliście jakieś wpadki to mówcie ja znalazłem 3: :PP
1. Scena jak wujcio Lucka kupuje 2 roboty koło A2D2 jest inny A2 czerowny kiedy on odjeżdża to się psuje w tym momencie kamera idzie na A2D2 i cóż to... A2 (czerwony ten co odjechał) cały czas tam stoi :PP
2. Kiedy Luck po śmierci wuja itp. jedzie z benem do miasta. Kiedy kamera pokazuje klub do którego zaarz wejdą i tutaj skupmy się na cieniu. Przed klubem jest dużo cienia(od klubu) i w nim siedzi 3 zakapturzonych gostków. Kamera znowu na Lucka i Bena jak gadają i gdy znów idzie na klub to cień znikł a ci 3 zakapturzeni gostkowie są w słońcu ;PP
3. Chyba najlepsze już na gwieździe śmierci gdy C3PO i A2D2 są w chyba stacji dowodzenia i ukrywają sie w schowku przed szturmowacami którzy zaraz mają wejsć przez drzwi. I tu świetna akcja. Efekty specjalnie zamek wybucha drzwi się otwierają i wkracza oddział szturmowców idzie dowódca ale zwródźcie uwagę na tego po naszej prawej stronie. Uderza głową o drzwi bo jest za wysoki xDD a przy niektórych wersjach filmu jest charakterystyczny dzwięk uderzenia xDD

albercik2

No... ten 3 błąd jest zabawny, mam wersje oryginale i poprawione (chyba ze 3 razy podobno je poprawiano) i tego z cieniem nie zauważyłem.

po za tym R2D2 a nie A2D2.

ocenił(a) film na 9
albercik2

Scena z Nowej Nadziei gdzie Vaderowi zapomniano "pokolorować" miecz świetlny. W momencie gdy Luke strzela w zamek i wrota się zamykają. W wersji z 2004 poprawiono te scenę. We wcześniejszych wersjach Vader łazi z białym kijem :D