7,9 347 tys. ocen
7,9 10 1 346615
7,8 60 krytyków
Gwiezdne wojny: Część IV - Nowa nadzieja
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część IV - Nowa nadzieja

"W barze na Mos Eisley Luke kłóci z facetem z dwoma nosami. W pewnym momencie Obi-Wan odcina facetowi rękę, a kamera pokazuje ją leżącą na ziemi. Jednak leżąca ręka jest odziana w inny kawałek ubrania oraz jest inna niż ręka przed odcięciem, gdyż w trakcie spadania na ziemię obrosła futrem i urosły jej szpony."
"W barze na Mos Eisley dochodzi do kłótni między Lukiem a facetem z dwoma nosami. Obi-Wan wkracza między nich i odcina mieczem świetlnym rękę napastnikowi. W zwolnionym tempie widać jak facet z dwoma nosami odskakuje w tył zanim wchodzi w kontakt z ostrzem miecza, a poza tym widać jak odskakuje z prawą ręką pomimo tego, że w następnym ujęciu jest pokazana leżąca na ziemi odcięta ręka. "

nie wiem skąd się biorą takie informacje, ale jak ktoś naprawdę ogląda to widzi, że ten z dwoma nosami odskakuje a rękę stracił ten drugi...

ocenił(a) film na 10
Wookie_LG

Dokładnie, sam myślałem że to ręka tego kolesia który grozi Lukowi, a jednak nie, to ręka jego "kolegi" zdałem sobie z tego sprawę dopiero po obejrzeniu jednego z dokumentów z płyty Blu ray.