Czytałem gdzieś, że fani sagi Lucas domagają się, UWAGA czego: nakręcenia części I, II i VI jeszcze raz! Kaleczenie tematu powiecie...Mi sie ten "temat" podoba. Stara trylogia, nie oszukujmy się do nowej nie pasuje...Przykładem jest choćby niski i drobnej postawy Luke, który ni w ząb nie jest podobny do swojego w miarę wysokiego i przystojnego ojca...Wygłaszajcie swoje opinie na ten temat....
Nie słyszałam o tym, ale nie wydaje mi się to dobrym pomysłem. Oryginalna Saga tak już "wrosła" w wyobraźnię, że przepadło. są różnice - znaczące - w technice kręcenia obu Sag - Starej i Nowej - ale trudno. Nowa Saga czasem trochę za bardzo przeładowana jest efektami specjalnymi i momentami zatraca oryginalny charakter, ten właśnie ze starej Sagi, choć Lucas po mistrzowsku połączył obie Sagi pod koniec Zemsty Sithów - ostatnie kadry, to wypisz wymaluj atmosfera ze starej Sagi. Poza tym wyobrażasz sobie kogoś innego w roli Luke'a, Lei, Hana? Ja nie, choć mam cokolwiek wybujałą wyobraźnie ;) Nie, no pewnie kogoś by się dobrało, ale to już nie byłoby to... A może pobawimy się w hipotetyczny casting do nowej wersji starej Sagi? To może być ciekawe...
poroniony pomysł.
stara saga jest idealna. muzyka, design, klimat.
efekty są wciąż w porządku i nie trącą myszką, chociaż są przedpotopowe :)
lepiej niech nakręcą epizody VII-IX
poroniony pomysł.
stara saga jest idealna. muzyka, design, klimat.
efekty są wciąż w porządku i nie trącą myszką, chociaż są przedpotopowe :)
lepiej niech nakręcą epizody VII-IX
i niech nie kręcą tego serialu, toż to będzie kicz na miarę Star Treka
Co to za głupi pomysł?! Stara Trylogia moim zdaniem pasuje do nowej, nie widzę żadnego problemu. Poza tym chodzi Ci chyba o Epizody IV, V i VI. Zresztą, to stare filmy są tutaj ważniejsze i to Nowa Trylogia ma do nich pasować, a nie na odwrót. A Luke jest w porządku, nikt by go tak nie zagrał, jak Hamill.
niech nakreca jeszcze raz nowa Trylogie :P, bo zgadzam sie z ariana ze to nowa ma pasowac do starej a nie stara do nowej ;] ;')
To Nowa Trylogia MIAŁA pasować do Starej a nie na odwrót więc pomysł jest GŁUPI, Luck jest taki jak trzeba i nikt go nie zastąpi!!!!! Tak samo jak nic nie zastąpi Nowej Nadzieji, Imperium kontraatakuje oraz Powrótu Jedi!!!
Wielka Mocy...Toż to juzjest zgroza! Rozumie, że pan L. chce zarobić wydajac kolejne edycje swoich klasycznych filmów, iż kręci sienowe epizody a nawet powstają pomysły na seriale ale żeby robić remake sterej trylogii, która dała temu wszytkiemu początek to już straszne przegięcie! Mam nadzieje,zę to rzeczywsićie jedynie pomysl niektórych ,,fanów" a nie wymysł Lucasa? W kazdym razie mam nadzieje- wcale nei taką nową! ;)- , że koncept ten nie wejdzie w życie.
Wydaje się to być przereżającym pomysłem, stara trylogia jest rewelacyjna, a nowa.. ueechh.. jedynie "Zemsta" w miarę może być. Jest dla mnie zbyt kolorowa, plastikowa, cukierkowa i naciągana. Nie widać tego fajnego, brudnawego klimatu, i tego mi brakowało.
Nie, to by było okropne!!!!!
Stara trylogia ma klimat, a nowa jest zdominowana przez efekty specjalne i tych cukierkowych aktorów.
A Luke'a się nie czepiaj, nie jestem w stanie wyobrazic sobie kogokolwiek innego w tej roli. Może Hamill nie jest piękny(szczególnie po wypadku), ale wolę go bardziej od Forda. On przyciąga jak magnes przed ekran. No i jest świetny w scenach walk(a podobno wszystkie kręcił sam).