http://www.wprost.pl/ar/354634/Bedzie-Star-Wars-Episode-7-Od-Disneya/
Disney ogłosił, że za ponad 4 miliardy dolarów kupi od Georga Lucasa firmę Lucasfilm Ltd - znaną głównie z filmów z serii "Gwiezdne Wojny". Powstanie kolejna część sagi.
"Star Wars Episode 7" (Gwiezdne Wojny - odcinek 7) - film pod takim tytułem ma trafić do kin w 2015 r. - zapowiedział Disney. W planach są też 8 i 9 część "Star Wars".
"Czas przekazać Gwiezdne Wojny kolejnemu pokoleniu twórców filmowych" - oświadczył George Lucas, założyciel Lucasfilm.
http://thewaltdisneycompany.com/disney-news/press-releases/2012/10/disney-acquir e-lucasfilm-ltd
The last Star Wars movie release was 2005's Revenge of the Sith – and we believe there's substantial pent up demand. In 2015, we're planning to release Star Wars Episode 7 – the first feature film under the "Disney-Lucasfilm" brand. That will be followed by Episodes 8 and 9 – and our long term plan is to release a new Star Wars feature film every two to three years. We're very happy that George Lucas will be creative consultant on our new Star Wars films and that Kathleen Kennedy, the current Co-Chair of Lucasfilm, will executive produce. George handpicked Kathy earlier this year to lead Lucasfilm into the future. She'll join Disney as President of Lucasfilm, reporting into Walt Disney Studios Chairman Alan Horn and integrating and building the Star Wars franchise across our company.
Co o tym sądzicie?
tak... czesc 7,8,9 co na logike dzieje sie po 1,2,3,4,5,6... kur*** ale wy sie napalacie... skoro robia filmy o nr 7,8,9 to beda musialby byc kontynuacje. Pewnie bedzie o akademii Jedi, bedzie Kyle Katarn i inne glupoty z gier serii Jedi Outcast i ksiazek o tym jak luke przeszedl na ciemna strone...
jak by robili film w czasach 1000 BBY to bylaby to nowa saga inaczej opisana!
Niestety mimo, że jestem fanem SW, to mnie nie cieszy gdyż, kolejne cżęsci robione bez Lucasa, to nie bedzie to samo, zwłaszcza jak za to zabierze się Disney... i te jego nastoletnie "gwiazdki"
Lucas przecież będzie współproducentem, a Industrial Light and Magic po raz kolejny zrobi efekty specjalne. Jedyne co się zmieni to fakt że pomiędzy logo 20 Century Fox a Lucasfilm pojawi się jeszcze logo Disney'a. Jakoś gdy Disney wykupił Marvela nic wielkiego się nie stało.
http://collider.com/star-wars-episode-7-luke-skywalker/207631/
Żałosny skok na kasę i nic więcej. jeśli faktycznie będzie tryologia o Luke, Lei i hanie jak maja po 30-40 lat z nowymi aktorami w dodatku to na pewno nie pójde na to do kina. Juz wole oglądać animowane Wojny Klonów niż to co ma być w 7 epizodzie.
Lucas ze starej trylogii reżyserował tylko "Nową nadzieję". Nie przesadzajcie. Ja chętnie zobaczę odświeżone Star Wars, bo nowa trylogia wcale taka świetna nie była. Masakryczny jak dla mnie romans Portman i Haydena. (BTW Czy tylko mnie się wydaje, że to był najbardziej sztuczny i "bez chemii" romans filmowy jaki w życiu widziałem ?) Było pełno infantylnych wątków, tak jakby było to robione głównie pod dzieci. Dużo można by wymieniać... I za to wszystko Lucas odpowiadał. Nie wierzę, że będą przedstawione dalsze losy Luke'a, Hana i Lei.. Na pewno akcja będzie w innym okresie historycznym, długo przed lub po tych wydarzeniach, co moim zdaniem byłoby bardzo właściwą decyzją.
Boze... zobaczycie to ocenicie, a nie narzekacie... jak film bedzie marny, to wyjdziecie po 15 min z kina, czy usuniecie go z dysku i zapomnicie o tych czesciach. bedzie istniec dla was tylko seria 1-6 ep. Film jak dla mnie moze powstac, o ile dosc dobrze wpasuje sie w kanon swiata SW