PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547}

Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi

Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi
1983
8,1 304 tys. ocen
8,1 10 1 303744
8,0 69 krytyków
Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi

Witam,

Jestem swiezo po ogladnieciu wszystkich 6 czesc i bardzo rzucilo mi sie w oczy, ze moc
postaci nie jest zbalansowana. Problem zupelnie taki sam jak w przypadku gier MobA typu
DotA czy LoL ;) Jedni sa za slabi, inni zbyt szybko staja sie za mocni. Nie pomne juz o
inteligencji zolnierzy imperium. Strzelaja gdzies w niebo czy uj wie gdzie, nie potrafia zrobic
pozytku ze statku. Gdy tylko zolnierz rebelii przejmie statek od razu sciaga 100 przeciwnikow.

No ale to chyba problem z ktorym boryka sie kazdy film, inaczej filmy by nie mialy sensu. Moze
to wlasnie rozni filmy od zycia, ze w zyciu gowno mozesz zrobic w pojedynke lub w malej grupie
osob i po prostu giniesz. Moze dlatego z taka przyjemnoscia oglada sie filmy pokroju
Gwiezdnych Wojen.

PS. W czesciach IV-VI wszyscy bohaterowie powinni kilka razy zginac. Do wszystkich innych
strzelano, tylko nie do nich. Jestem w stanie zrozumiec, ze nie chcieli zabic Luka, bo byl
potrzebny Imperatorowi, ale reszta? Coz...

Jeszcze sobie przypomnialem, ze Obi Wan jakis taki slaby byl pod koniec i zbyt prosto zginal.
Ogolnie jestem zawiedziony czesciami IV-VI ale to bylo nieuniknione, bo za bardzo sie
przyzwyczailem do charakterow postaci z I-III. Biorac pod uwage, ze pierwszy film powstal 15 lat
przed moim urodzeniem, tak czy siak jestem pod wrazeniem. Da sie ogladnac do konca.