PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547}

Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi

Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi
1983
8,1 304 tys. ocen
8,1 10 1 303744
8,0 69 krytyków
Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi

Jestem ciekawy czy wyemitują zwyczajną wersję ze starym Anakinem czy tą nową z wklejonym młodym. Mam nadzieję, że tą pierwszą, choć chętnie zobaczyłbym te nowe sceny ;).

ocenił(a) film na 8
Goku

był wklejony ten młody xD
a ja na odmiane nie pamietam starej końcowej sceny :D

ocenił(a) film na 9
meliana_4

A w V części dali innego imperatora, jak Vader rozmawiał z chologramem.

Goku

Był młody Anakin. Akurat fajnie, bo tej wersji nie widziałem.
Chyba jeszcze poprawili tego potworka w lochu, bo pamietam ze byl on wykonany tragicznie :)
Wg mnie to Lucas powinien usunac to cale Muppet Show w filmu (niebieskie sloniki i inne durne stworki z plasteliny). To straszna tandeta.

użytkownik usunięty
Goku

Byłem troche zdziwiony ogladajac ten film dzisiaj,koncówka fimu cos mi nie zpasowała w porównaniu do tej wersji co ja posiadam a wiec Anakim pojawił sie na koncu zanim stał sie Darth Vader.
Czy w tej czesi jest zmieniaona tylko konówka czy jeszcze jakies inne scenki??

nie wiem czy był by sens poprawiania czegoś co "niedawno"(chyba 1997) było cyfrowo poprawiane... co do "nowej" końcówki to trochę mi to nie leżało co duch Jedi się nie starzeje??(dobrze ze nie wpadli na pomysł żeby po zdjęciu maski przez Vadera nie nałożyć cyfrowo twarzy postarzonego Christensena byłoby to przegięcie...) i tak się ciesze ze zostawili w spokoju Obi-Wana i Yodę:) co do przedstawienia radości z zwycięstwa na innych planetach było to już w odnowionej wersji

Goku

Do jasnej cholery. Czyli jednak nie popadłem jeszcze w obłęd! Oglądam - Naboo. Zamykam oczy, otwieram, a tam Coruscant. Jak na koniec objawił mi się Hayden Christensen, to mało nie zemdlałem. Dzięki, filmweb!

ocenił(a) film na 10
piotrgrygierczyk

Miałam dokładnie takie same odczucia. Taki lekki obciach z tym Anakinem na koncu. nie podobalo mi sie - mialam nadzieje, ze to tylko przewidzenie :P

myiant_a

Wkurzyłem się! Nie wiem co było gorsze - ten Anakin czy "Mesa is free!" :/ Cieszę się, że nie kupiłem sobie starej trylogii na DVD! Wie ktoś może czy jest dostępne na DVD wydanie oryginalnej wersji albo jeszcze lepiej tej z 1997 roku (na której się wychowałem)? :)

ocenił(a) film na 7
Goku

Tak, jest dostępne. Plakaty które są teraz ustawione na FW pochodzą własnie z tego drugiego wydania.
Pierwsze wydanie DVD pojawiło się w 2004, i zawiera sceny dodane, poprawione i zmienione. W 2005 albo 2006 pojawiło się drugie wydanie, w którym wszystkie manipulacje w obraz ograniczyły się jedynie do cyfrowej poprawy jakości. Poza tym - film pozbawiony jest tych wszystkich niepotrzebnych bajerów które Lucas dodał przy okazji wydania DVD z 2004.

JaszczurXP

A które z wydań całej trylogii zawiera tą zwyczajną wersję:

http://www.empik.com/b/o/15/d5/15d5a6fe412b731b9a6abe5888c54fba.jpg czy http://www.empik.com/b/o/b4/9d/b49d6581eb5b7188775253b30610cf55.jpg ??

Goku

Aha z tego co widzę na internecie to są dostępne tylko w osobnych wydaniach dwupłytowych. To może inne pytanie - póki nie mam starej trylogii na DVD ściągnąłem sobie z internetu DVDRipy i jest to wersja 1997 z lektorem. Z tego co widzę na internecie wszędzie na DVD dostępne są tylko wersje oryginalne i 2004 z napisami. Czy wie ktoś może czy jest dostępna gdzieś taka wersja na DVD jaką udało mi się ściągnąć?