PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547}

Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi

Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi
1983
8,1 302 tys. ocen
8,1 10 1 302485
7,8 58 krytyków

Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi

Daje 9 za Ewoki ! ;d Tak mnie urzekły te stworzenia że oszalałem, takie małe a jakie odważne
najzajebistsze istoty jakie widziałem :) btw. moim zdaniem najlepsza część .

konvict1993

Ceep calm and love Ewoks :P

Peach3a3

Dokładnie tak :)

Peach3a3

*Keep
;)

konvict1993

Ależ z ciebie unikat:) Pierwszy raz się spotykam z sytuacją, żeby komuś się podobały ewoki. No i najbardziej ci się podoba zdecydowanie najsłabsza część trylogii.

MishaPl

Hmm najsłabsza? Z tego co widzę ma podobną średnią jak Imperium Kontratakuje i lepszą od Nowej Nadziei. Więc z tym unikatem to jednak przesada :) Tylko mi podobają się ewoki?No niee wierze ;p Popatrz na nie, tylko popatrz ;d Jak nie lubić takich zwariowanych mordek ;d

konvict1993

Mówiąc unikat miałem głównie na myśli właśnie ewoki. Z tego, że z niewiadomych przyczyn w Polsce część VI jest traktowana na równi z poprzednimi, już wcześniej zdawałem sobie sprawę (np. na imdb ma już wyraźnie niższą średnią).
Co do ewoków to dla mnie były tragiczne. Jest to właśnie jeden z elementów, który mi totalnie psuje odbiór Powrotu Jedi. No i od ewoków już tylko krok do Jar Jar Binksa - jednego z najbardziej znienawidzonych bohaterów w historii kina. Właśnie w Powrocie Jedi można było wyczuć u Lucasa tą ciągotę do takich infantylnych zabiegów.

konvict1993

Ewoki - tak! Były cudne! Generalnie, przekrój fantastycznych stworzeń w Gwiezdnych Wojnach jest niesamowity, ta wielość charakterów :D Wczoraj stwierdziłam że moim ulubionym bohaterem jest Chewbacca - Ewoki bardzo do niego pasują :P

TheMantis

Bo Wookie i Ewoki są w sumie podobną do siebie rasą.

TheMantis

A ja podobno jestem unikatem :) Tak ogromna ilość charakterów, każdy znajdzie swojego ulubionego. Ja osobiście uwielbiam Jodę, dlatego to wolę nową trylogię ponieważ jest go tam "więcej" :D

konvict1993

Ja tak samo, piszczałam z radości na ich widok. :D

Scharlottka

oho! to musiało być ciekawe ;p

konvict1993

Nie no, czemu? :D Zawsze piszczę z radości na fajne futrzaste zwierzątka. :D

Scharlottka

aaa to wiele wyjaśnia ;d