Daje 9 za Ewoki ! ;d Tak mnie urzekły te stworzenia że oszalałem, takie małe a jakie odważne
najzajebistsze istoty jakie widziałem :) btw. moim zdaniem najlepsza część .
Ależ z ciebie unikat:) Pierwszy raz się spotykam z sytuacją, żeby komuś się podobały ewoki. No i najbardziej ci się podoba zdecydowanie najsłabsza część trylogii.
Hmm najsłabsza? Z tego co widzę ma podobną średnią jak Imperium Kontratakuje i lepszą od Nowej Nadziei. Więc z tym unikatem to jednak przesada :) Tylko mi podobają się ewoki?No niee wierze ;p Popatrz na nie, tylko popatrz ;d Jak nie lubić takich zwariowanych mordek ;d
Mówiąc unikat miałem głównie na myśli właśnie ewoki. Z tego, że z niewiadomych przyczyn w Polsce część VI jest traktowana na równi z poprzednimi, już wcześniej zdawałem sobie sprawę (np. na imdb ma już wyraźnie niższą średnią).
Co do ewoków to dla mnie były tragiczne. Jest to właśnie jeden z elementów, który mi totalnie psuje odbiór Powrotu Jedi. No i od ewoków już tylko krok do Jar Jar Binksa - jednego z najbardziej znienawidzonych bohaterów w historii kina. Właśnie w Powrocie Jedi można było wyczuć u Lucasa tą ciągotę do takich infantylnych zabiegów.
Ewoki - tak! Były cudne! Generalnie, przekrój fantastycznych stworzeń w Gwiezdnych Wojnach jest niesamowity, ta wielość charakterów :D Wczoraj stwierdziłam że moim ulubionym bohaterem jest Chewbacca - Ewoki bardzo do niego pasują :P
A ja podobno jestem unikatem :) Tak ogromna ilość charakterów, każdy znajdzie swojego ulubionego. Ja osobiście uwielbiam Jodę, dlatego to wolę nową trylogię ponieważ jest go tam "więcej" :D