PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547}

Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi

Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi
1983
8,1 302 tys. ocen
8,1 10 1 302197
7,8 58 krytyków
Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi

Gwiezdne Wojny

ocenił(a) film na 8

Który epizod lubicie najbardziej: 4 (Nowa Nadzieja), 5 (Imperium Kontratakuje) czy 6 (Powrót Jedi)? Dla mnie najlepszym epizodem jest Epizod 5: Imperium Kontratakuje.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
Redox

Dla mnie również. Natomiast co do pozostałych dwóch filmów (Nowej Nadziei i Powrotu Jedi) nie jestem w stanie powiedziec, który lubię bardziej. Ale gdybym MUSIAŁ wybrac z pośród tych dwóch gorszy, byłby nim raczej Powrót Jedi.
Co nie zmienia faktu, ze wszystkie epizody starej trylogi sa rewelacyjne.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
Redox

Dla mnie najlepszy oczywiście Episode V The Empire Strikes Back. Kapitalny Film

użytkownik usunięty
AIF

Dla mnie jest na równo pomiędzy V, a III

ocenił(a) film na 8

Wszystkie III-VI są równe, ale chyba największy sentyment mam do Powrót Jedi i najchętniej wracam do niego, z resztą do innych też.

użytkownik usunięty
Redox

Wolę nową trylogię.
Ale ze starej za najlepszy epizod też uważam 5-Imperium kontratakuje

ocenił(a) film na 9
Redox

1.Powrót Jedi
2. Imperium Kontraktuję
3. Nowa Nadzieja

Nowej trylogii nie wymieniam, bo w mojej świadomości Star Wars to trylogia składająca się z powyższych, "starych" epizodów.

Tortuga033

Ze starej trylogii najbardziej chyba Powrót Jedi jednak, choć tak naprawdę wszystkie 3-y części.
Za to z nowej, tylko Zemsta Shitów mnie urzekła :)

ocenił(a) film na 10
attra

Gwiezdne wojny są dla mnie jak matka ,żona i kochanka ;D najpiękniejsza część to V miodzio ,pozdrawiam fanów

ocenił(a) film na 9
attra

Ja też całą trylogie lubię, ale jeśli mam wybierać to najbardziej VI epizod właśnie.
Początek u Jabby, akcja na Endorze, walka Luke z Vaderem, "pogrzeb" Vadera, widok tych miast na końcu, no i imprezka u Ewoków

ocenił(a) film na 9
Redox

Najbardziej lubię część V. A na VI aż mi się łezka zakręciła, szkoda że to już koniec.

Ulisseska

Wczoraj ogladałam Powrót Jedi po raz nie wiem który :) I widziałam, że na imprezie u Ewoków Luke widzi już Anakina z nowych częsci. Jakoś nigdy wcześniej nie zwrociłam na to uwagi, że to zmienili... Ehhh uwielbiam GW.

Redox

Najbardziej podobała mi się V i VI część. A na ostatniej scenie w VI, kiedy Anakin dołączył do Obi-Wana i Yody też płakałam.

użytkownik usunięty
Redox

Najlepszy jest zdecydowanie epizod V... ale scena konczaca "Powrót Jedi", gdy Imperator umiera, Vader powraca na jasna strone Mocy a Luke pali jego zwloki, a pozniej duch Anakina pojawia sie obok Yody i Obi-Wana po prostu rozwala mnie za kazdym razem gdy ja ogladam... jak to napisala "Lilliane" ciezko nie plakac... jest to jeden z najlepszych momentow obu trylogii.

Redox

6,3,2,4,5,1

Redox

no ok. 3 i 6.
"Byłeś mi bratem" i koniec zła. <3