PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547}

Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi

Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi
1983
8,1 304 tys. ocen
8,1 10 1 303734
8,0 69 krytyków
Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi

Hayden Christensen

ocenił(a) film na 8

Nie uważacie, że tu Lucas przesadził z tymi poprawkami wstawianymi komputerowo?

użytkownik usunięty
Tatar

nie Tatar, nie uważam by przesadził :P ja wolę wersję DVD, takie wspomnienie nowej trylogii <a nawiasem mówią wolę starą :P>

A przy okazji czy kojarzysz mnie z forum tego o Narni? :P

ocenił(a) film na 8

Uważam,że tylko w jedenj kwestii przesadził-wstawiając tego lalusia na miejsce starego Vadera,któremu w moim odczuciu należało oddac hołd i zostawic tak jak było

czarownica_kat

Dokładnie... Mam w domu ten film i w mojej wersji Anakin to stary człowiek... totalnie mnie to zagięło. Zwłaszcza, że podczas kręcenia VI anakin z III miał zaledwie 7 lat...
Poco go na siłe wpychać... nie weim czy chłopaczek chciał zaistneć, żeby ie chwalic że grał w filmie z Fordem czy co :D

ocenił(a) film na 8
xxDomaxx

hehe...zgadzam się..to taka niepotrzebna zupełnie ingerencja i mam co do tej sceny (mówiąc eufemistycznie) mieszane uczucia...W dodatku w napisach końcowych wyraźnie jest : Anakin Skywalker-Sebastian Shaw. Wydaje mi się to conajmniej nielogiczne i zupełnie nie przemawia do mnie koncepcja reżysera.

użytkownik usunięty
czarownica_kat

Bo Sebastian Shaw grał Anakina w scenie, w której Luke zdjął mu maskę. Tego na szczęście nie zmieniono.

ocenił(a) film na 9
czarownica_kat

W tej ostatniej scenie z Anakinem dodano komputerowo tylko twarz. Ubiór pozostał bez zmian. Dobrze ze wprowadzone zostały te poprawki, jest zachowana jakas ciagłość.

Wilkinson

Miecze świetlne rzeczywiście są do kitu w tej wersji DvD, ale ale, to z Anakinem z nowej trylogii to strzał w dychę, fajne połączenie. A mówienie laluś o tym aktorze jest ocenianiem ludzi z pozoru, to znaczy dokładnie tak jak naziści, sowieci...! Baaaaardzo zgubna cecha :\

ocenił(a) film na 9
Tatar

a mnie ta scena ujęła. Jestem oddanym fanem STAREJ trylogii, ale uważam, że wstawienie Haydena jest kosmetycznym acz sprytnym zabiegiem. Połączeniem starej trylogii z nową... oglądając Powrót Jedi naprawdę powtarzamy sobie nowe epizody (mimo, że były denne).

W każdym razie scena mnie ujęła

fifa114

Mi jakoś nie spodobało się to połączenie nowych ze starymi... wolałabym zobaczy to stare. Ale cóż...

użytkownik usunięty
fifa114

mnie ten zabieg też się podobał :) wczoraj oglądałam i to jest jednak dobre połączenie..i dodanie Naboo do świętującyhch planet../..

ocenił(a) film na 8

Nie chodzi mi o formę tylko o zasadę:D bo planety tez bardzo mi sie podobały i podobnie jak was-urzekły:D Co z tego,ze po zdjeciu maski to był Shaw skoro to juz nie był Anakin tylko Vader;D Wiecie moze przesadzam,po prostu nie podobał mi się ten młodziak w roli Anakina więc mam uprzedzenia:)

Tatar

Ta Subtelna zmiana na samym końcu wcale mi nie przeszkadza :) Tak jak wspomnieliście ta scena po prostu łączy poszczególne trylogię. Lucas popełnił gorsze "zbrodnie" przy okazji odświeżania serii...

ocenił(a) film na 8
ubersoldat

skoro dyskutujemy to mozesz powiedziec co cię szczególnie zabolało:)

ocenił(a) film na 8
czarownica_kat

Ta zamiana na koncu jest wg mnie dobra. Jesli ktos ogląda (tak jak ja) całość od I do VI epizodu za jednym zamachem to dobrze zobaczyć tego młodego Anakina w koncówce.