Nie uważacie, że tu Lucas przesadził z tymi poprawkami wstawianymi komputerowo?
nie Tatar, nie uważam by przesadził :P ja wolę wersję DVD, takie wspomnienie nowej trylogii <a nawiasem mówią wolę starą :P>
A przy okazji czy kojarzysz mnie z forum tego o Narni? :P
Uważam,że tylko w jedenj kwestii przesadził-wstawiając tego lalusia na miejsce starego Vadera,któremu w moim odczuciu należało oddac hołd i zostawic tak jak było
Dokładnie... Mam w domu ten film i w mojej wersji Anakin to stary człowiek... totalnie mnie to zagięło. Zwłaszcza, że podczas kręcenia VI anakin z III miał zaledwie 7 lat...
Poco go na siłe wpychać... nie weim czy chłopaczek chciał zaistneć, żeby ie chwalic że grał w filmie z Fordem czy co :D
hehe...zgadzam się..to taka niepotrzebna zupełnie ingerencja i mam co do tej sceny (mówiąc eufemistycznie) mieszane uczucia...W dodatku w napisach końcowych wyraźnie jest : Anakin Skywalker-Sebastian Shaw. Wydaje mi się to conajmniej nielogiczne i zupełnie nie przemawia do mnie koncepcja reżysera.
Bo Sebastian Shaw grał Anakina w scenie, w której Luke zdjął mu maskę. Tego na szczęście nie zmieniono.
W tej ostatniej scenie z Anakinem dodano komputerowo tylko twarz. Ubiór pozostał bez zmian. Dobrze ze wprowadzone zostały te poprawki, jest zachowana jakas ciagłość.
Miecze świetlne rzeczywiście są do kitu w tej wersji DvD, ale ale, to z Anakinem z nowej trylogii to strzał w dychę, fajne połączenie. A mówienie laluś o tym aktorze jest ocenianiem ludzi z pozoru, to znaczy dokładnie tak jak naziści, sowieci...! Baaaaardzo zgubna cecha :\
a mnie ta scena ujęła. Jestem oddanym fanem STAREJ trylogii, ale uważam, że wstawienie Haydena jest kosmetycznym acz sprytnym zabiegiem. Połączeniem starej trylogii z nową... oglądając Powrót Jedi naprawdę powtarzamy sobie nowe epizody (mimo, że były denne).
W każdym razie scena mnie ujęła
Mi jakoś nie spodobało się to połączenie nowych ze starymi... wolałabym zobaczy to stare. Ale cóż...
mnie ten zabieg też się podobał :) wczoraj oglądałam i to jest jednak dobre połączenie..i dodanie Naboo do świętującyhch planet../..
Nie chodzi mi o formę tylko o zasadę:D bo planety tez bardzo mi sie podobały i podobnie jak was-urzekły:D Co z tego,ze po zdjeciu maski to był Shaw skoro to juz nie był Anakin tylko Vader;D Wiecie moze przesadzam,po prostu nie podobał mi się ten młodziak w roli Anakina więc mam uprzedzenia:)
Ta Subtelna zmiana na samym końcu wcale mi nie przeszkadza :) Tak jak wspomnieliście ta scena po prostu łączy poszczególne trylogię. Lucas popełnił gorsze "zbrodnie" przy okazji odświeżania serii...