Jak polecacie oglądać? według czasu w którym sie akcja rozgrywa? czy według roku produkcji?
Phantom Menace - Mroczne Widmo
The Attack of the clones - atak klonow
The revenge of the Sith - zemstwa Sithow
New Hope - nowa nadzieja
The empire Strikes back - imperiumn kontratakuje
The return of the Jedi - powrot Jedi
Ot cala saga :)
tylko i wyłącznie wg dat powstawania filmów. serio.
dlaczego? bo taki jest urok gwiezdnych wojen. praktycznie każdy kto pokochał gwiezdne wojny oglądał je właśnie tak. poza tym stara trylogia jest zdecydowanie lepsza od nowej i oglądając tak jak napisał Ci Qzzz może Cię zniechęcić do dalszego oglądania. po prostu obejrzyj je tak jak to robił cały świat.
Gwiezdne Wojny to film mojego dzieciństwa. Ilekroć był w kinach zawsze na nim byłem.
Gdy powstała nowa trylogia oczywiście obejrzałem od razu.
Ale tak naprawdę "stara trylogia" ma swój niepowtarzalny urok, to były inne czasy kina.
Technologicznie nowa trylogia jest lepsza ale dla mnie te pierwsze filmy będą zawsze lepsze. Tego się nie da wyjaśnić młodemu pokoleniu. To trzeba było przeżyć w latach 80-tych i ten kto nie ogladał wtedy ten nie zrozumie. Jestem wielkim fanem Gwiezdnych Wojen. Wtedy to było coś niesamowitego po prostu inny świat !!
masz racje ale to nie wina naszego pokolenia ze , nowe GW maja inny klimat a kazdy letni film rozmachem i efektami przebija stare GW :)Wedlug mnie to wina Lucasa ze filmy zrobil w takiej kolejnosci a nie innej.