PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547}

Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi

Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi
1983
8,1 304 tys. ocen
8,1 10 1 303744
8,0 69 krytyków
Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi

Kontynuacja

ocenił(a) film na 8

Szkoda, że George nie postanowił nakręcić kontynuacji swojej sagi. Dalsze losy Luke'a, Leii, Hana i ich przyjaciół. Oczywiście pałeczkę pierwszeństwa zaczęłoby przejmować młodsze, następne pokolenie.

ocenił(a) film na 8
Tatar

Nikt nie podziela mojego zdania??... Why?

ocenił(a) film na 10
Tatar

Bo zrobiła by sie z tego telenowela. Normalnie Moda na sukces, tam też młodsze pokolenia przejmują pałeczkę.

ocenił(a) film na 8
Shay

Jak opowieść dobra, to może i ciągnąć się długo. Gdyby "Gwiezdne wojny" powstały jako serial telewizyjny w latach siedemdziesiątych, to produkcja pewnie by się ciągnęła przez dziesięć lat. I jak przy tym rozbudowana byłaby fabuła!
A najciekawsze w długich opowieściach jest to, jak się obserwuje bohaterów. Jak oni się zmieniają przez te lata.

ocenił(a) film na 8
Tatar

W każdym razie szkoda, że nie będzie już więcej "Gwiezdnych wojen". Przyznam, że zauroczyła mnie stara trylogia. I chyba każdego, kto tu zagląda.

ocenił(a) film na 9
Tatar

chcesz kontynuacji poczytaj ksiazki SW wydawnictwa amber

ocenił(a) film na 8
marcinek77

Od miesiąca czytam "Nową erę Jedi". Ale szkoda, że nie będzie już więcej filmów z serii "Star Wars". I mam tu na myśli filmy z aktorami, nie animacje. Nie żadne prequele czy midquele.

ocenił(a) film na 10
Tatar

Według mnie warto by przenieść na ekrany jedynie KOTOR'a :D

ocenił(a) film na 8
Tatar

Byłoby fajnie zobaczyć coś takiego. Nie wiem czy znacie "Star Trek". Kontynuację zrobiono po wielu latach i w efekcie pociągnięto to do sześciu filmów kinowych.
Szkoda, że już nie będzie kontynuacji gwiezdnej sagi... :(

ocenił(a) film na 10
Tatar

Ja również osobiście z jednej strony chciałbym żeby powstały następne części, ale z drugiej kiedy ma się do czynienia z tak dobrymi starymi częściami, to jest duże ryzyko że twórcy nie podołają i po prostu spieprzą film.

A KOTOR jak najbardziej to by był trafiony pomysł.

Ale zawsze pozostają książki i chociażby gry np. Force Unleashed w którym fabuła nie była zła i wkrótce ma wyjść druga cześć na którą czekam z niecierpliwością.

shelter041288

Ja chciałbym kontynułacji gdyby był to film roku a nie zwykły shit zrobiony tylko dla kasy

ocenił(a) film na 8
shelter041288

Nowa saga? Tylko i wyłącznie na podstawie trylogii Zahna. I żadnego "drugiego pokolenia". Co obecnie jest niemożliwe.

Pozdr.

ocenił(a) film na 10
Tatar

Jak dla mnie dalszych części kręcić nie powinni. Jeśli kogoś interesują dalsze przygody niech poczyta książki. Oryginalną trylogie wdziałem za młodu sam nie wiem ile razy, teraz też lubię do niej wracać.Bardzo ją lubiłem i lubię w dalszym ciągu sam nie wiem dlaczego, ale miała "to coś" czego "pierwsze" epizody nie posiadają. Zakończenie epizodu 6 bardzo mi się podobało, dobrzy wygrali To była miła bajka to obejrzenia z dobrym zakończeniem, przygody Skywalkera i innych, filmy te były tym czym zdawały się czym miały być od początku. A później nastała "era midichlorianów" , wmieszali politykę, romans dłużący się przez 3 części właściwie, zupełnie wszystko popsuli.

ocenił(a) film na 9
Qbik_T800

Ktoś wspomniał o ekranizacji KoTORa? Chyba kogoś słoneczko przygrzało za mocno. Film na podstawie gry która notabene była wzorowana na filmie. Jak wiadomo ekranizacje gier (z kilkoma wyjątkami) są żałosne więc lepiej jak zostawią te RPGi w spokoju. P.S Zagrzebiste gierki.

ocenił(a) film na 10
pionas666

KotORa nie. Żadnego związku z oryginalną trylogią - wzięli by zupełnie losowych aktorów. Kto miałby zagrać? Johnny Depp?

moim zdaniem, jedyna rzecz, której tak bardzo mi brakuje w filmie to postać Kyle'a Katarna. Nie chcę nic mówić, ale to jest najważniejsza postać i najczęściej ukazywana w grach, a jednocześnie nie biorąca udziału w filmie. (fakt, wtedy był żołnierzem imperium)

ocenił(a) film na 10
Rybon1337

A może by tak nakręcic trylogie o negatywnym bohaterze. Np Trylogie Bane (jednak z pewnymi przeróbkami)