PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547}

Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi

Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi
1983
8,1 304 tys. ocen
8,1 10 1 303744
8,0 69 krytyków
Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi

Które książki z serii "Gwiezdne wojny" warto przeczytać?

ocenił(a) film na 8
bono111

Przeczytałam wszystkie i nie potrafię powiedzieć, która była najlepsza - wszystkie były świetne! Naprawdę polecam!

ocenił(a) film na 10
milla_88

Zemsta Sithów to raz, Nowa Rebelia to dwa i Uczeń Ciemnej Strony- też niezły

ocenił(a) film na 10
WEJDER

Labirynt Zła, Czarny Lord: Narodziny Dartha Vadera
Teraz czytam Proba Jedi ale ciezko idzie jakos.
Powiesci z nowejtrylogii sa najlepsze

ocenił(a) film na 9
Mateo_SF

Wszystkie, które wymineniłeś i jeszcze "Zemstę Sithów" Stovera. Nie polecam "Punktu przełomu" - nie ma klimatu.

ocenił(a) film na 10
bono111

Mroczne widmo moim zdaniem jest najlepsze.

ocenił(a) film na 7
Jass

Najlepsze są książki Tymothy Zahna m.in. "Dziedzic Imperium" czy 'Ciemna Strona Mocy" (moja ulubiona książka). Niezłe są też książki z seri X-wingi m.in "Zelazna Pięść" oraz "Zemsta Isard". Niezła jest tez książka "Mandaloriańska Zbroja"- w całości poświęcona łowcom nagród.
Zapraszam do mnie do obejrzenia moich rysunków i filmików oraz wumyślenia własnego pomysłu na film (za szansą na zrealizowanie)

ocenił(a) film na 8
bono111

Normalnie fest bym se poczytał takie książki (przynajmniej starsi by wmyśleli, że czytam lekture szkolną :D). Ile jest tych wszystkich książek ?

ocenił(a) film na 8
Ade_Er

Bezkonkurencyjna jest "Zemsta Sithów". Ciekawie przedstawił Stover mysli bohaterów, szczegółowo zajął się Anakinem. Naładowana klimatem i emocjami jak nie wiem! Nawet twardy facet, jeśli by sie na maksa wczuł w tą powieść to w niejednym momencie by łezke uronił ;) Naprawdę polecam

ocenił(a) film na 9
bono111

Ostatnio pojawiło się coś naprawdę super: trylogia o Sithu Darth Bane, dzieje się 1000 lat przed Imperatorem. Czyta się świetnie, jeszcze nigdy postać zła do szpiku kości nie była tak fascynująca.

ocenił(a) film na 10
Hagan

Trylogia Bane, Trylogia Trawna Trylogia Łowców nargód. Serie książek typu opowieści z nowej republiki. Trylogia Akademi jedi. I przede wszytskim Maska Kłamstw i Cienie imperium