PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547}

Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi

Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi
1983
8,1 303 tys. ocen
8,1 10 1 302930
7,9 67 krytyków
Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi

Nowa trylogia ?

ocenił(a) film na 8

Chcielibyście, aby powstała część 7, 8 i 9?Uzasadnijcie wypowiedź :D POZDRO

ocenił(a) film na 10
Prestoneq

Ja tam chetnie obejze Epizod 0 jesli wyjdzie.
Problem w powstaniu innych czesci jest jeden- Anakin Skywalker.
Cala saga jest historia Skywalkera Anakina.

Jesli mialyby powstac czesci 7-9 to musieli by go pokazac pare razy jako ducha. Mogl iby tez zrobic jakeis retrospekcje. Poniewaz w nowej wersji DVD Powrotu Jedi dali Haydena na koncu filmu zamiast S. Shawa to w kolejnych Hayden moglby grac ducha. Musieli by go pokazac przynajmneij tyle razy w kazdym filmie ile pokazali Obi-Wana w Epizodach 5-6 jako ducha.
Yoda jest wlasciwie najprostszym problemem. Wystarczy zrobic komputerowo jego ducha. Obi-Wana np. mogli by wyciac z jakis niewykrozystanych scen albo z filmow dac glos czyjs i zrobic z neigo ducha. Probl;em z Lukiem, Hanem i Leią. Gdyby Lucas wykorzystal kaskaderow, komputerowe wstawki, pofarbowal by wlosy aktorom to i tak odmlodzi ich max 15 lat. Wiec akcja musialaby sie dziac 15 lat po ROTJ. Oczywiscie najlepiej gdyby nie wzorowal sie na ksiazkach lecz na wlasnych szablonach filmow.

Jesli mial by powstac czesc 0 to bylo by latwiej. Slyszalem ze ma sie dziac 80 lat przed E-I. Mogli by pokazac jak Dooku byl uczniem Yody. Mogli by tez pokazac Mistrza Windu jako padawana.

Oczywiscie najlepiej gdyby powstal epizod 0 oraz epizody 7-9 :)

użytkownik usunięty
SzOpMaN

ja jestem za epizodem 0 :P reszty lepiej nie bo jeszcze spaprają świetne zakończenie jakim jest VI...choć kto wie..gdyby wymyślili świetny scenariusz....

ocenił(a) film na 10
Ade_Er

Po co? 6 część Gwiezdnych wojen kończy sześć filmów połączonych jedna historią (Życie Anakina skywalkera i to jak się stał Darthem Vaderem).

Po za tym EU pokazuje idealnie historię świata gwiezdnych wojen, aż do 40 lat po nowej nadzei (Seria Dziedzictwo Mocy)

ocenił(a) film na 10
MistrzSeller

CO do tego ze GW jest historią Anakina to zgadzam się w 100 procentach. Ale w kolejnych częściach wystarczy np. pokazywać go często jako ducha:)

SzOpMaN

Gwiezdne wojny to historia Anakina i uwazam ze nie nalezy tego zminiac poprzez krecenie 7,8,9 no chyba zeby zoorganizowli to szybko i Hana Solo moglby zagrac Ford to wtedy co innego. Ale co to za Gwiezdne wojny bez Yody Obi Wana i Anakina :S a jak juz wogole Hana Solo mialby grac kto inny to byloby zupelne nieporozumienie. Jestem natomiast za tym zeby nakrecic film wypelniajacy historie miedzy 1 i 2 czescia a takze sama wojne klonow ale nie w postaci serialu anonimowanego.

ocenił(a) film na 10
Ade_Er

Chętnie zobaczyłabym dalsze losy Gwiezdych Wojen, z nowym pokoleniem Solo i Skwalkerów. SW to świetny kawałek kina zarówno częsci pierwsze jak i te ostatnie :)

użytkownik usunięty
Ade_Er

tak.
Byłaby wtedy tzw sequel trilogy
Ja głównie chciałabym, aby były adaptacjami trylogia thrawna:
epizod VII Dziedzic imperium
epizod VIII Ciemna Strona Mocy
epizod IX Ostatni Rozkaz
Tylko sprawa jest taka, że aktorzy grający wielką trójkę są starzy. Moim zdaniem dobrze by było jak zrobili by animację (ale nie taką jak Clone Wars, bo to bardziej przypomina animację do gry), ale bardziej coś w stylu Ekspres Polarny, Opowieść Wigilijna, Przygody Tintina. Tylko, że Thrawn nie równa się z Vaderem i Palpatinem jeśli chodzi o ciemne charaktery, ale chciałabym aby w filmach była postać Mary Jade.

ocenił(a) film na 10
Ade_Er

Ja wolałbym aby część 7 i 8 wogóle nie ujrzała by ,dziennego światła . Co do dziewiątej części sw mam mieszane uczucia gdy , poprzednie części okazały sie mierne i nie godne kontynuacją sw .

Było by ok jakby kontynuacja sw odbyła sie wedle książek np trylogia Thrawna . Ale nie ...... Disney zrobił reset kanonu i wszystko wywalił do kosza .