PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547}

Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi

Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi
1983
8,1 304 tys. ocen
8,1 10 1 303744
8,0 69 krytyków
Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi

Mam pytanie:
Na końcu filmu pokazują się 3 duchy :Obi-Wana,Jody i??? własnie kogo??
Vadera??czy kogo?

ocenił(a) film na 10
encs

To jest duch Anakina Skywalkera. (za krótki)

yoda0700

Jest to duch Skywalkera i symbolizuje, ze mimo wszystko wybraniec zjednoczył się z mocą.
Co prawda Qui Gon przekazal tą tajemnicę jedynie Kenobiemu i Yodzie, ale wybraniec to wybraniec:]

ocenił(a) film na 7
encs

Mówiąc o zakończeniu... podoba mi się to że w nowej wersji tego filmu jako duch Anakina pojawia się Hayden Christensen, chociaż nie wiem czy to za bardzo pasuje wyglądałoby to jakby Anakin w tym stroju się wogule nie zestarzał. Obi stary a on młody...

ocenił(a) film na 8
arobuza23

Byłem bardzo zdziwiony, że właśnie Hayden tam jest! Nie wiedziałem, że seria została trochę odmłodzona. A dlaczego Anakin młody? Bo wtedy był po dobrej stronie Mocy i jakby zapomniane zostało mu zło jakie wyrządził jako Lord Vader... chociaż przed śmiercią się przecież nawrócił... ale był zbyt oszpecony chyba jednak... :)

ocenił(a) film na 9
Wasik

Najbardziej spieprzona według mnie rzecz w tej odnowionej wersji to właśnie wklejenie tego Anakina z epizodów 1-3.

ocenił(a) film na 10
zulombo

... z epizodów 2-3 , bo w Mrocznym Widmie Anakin to kompletny pokurcz

aktor, gdyby nie zmarł to pewnie by się wkurzył...

ocenił(a) film na 10
_Nameless_

Może Anakin nawracając się na jasną stronę, odzyskał swoje dobre oblicze. A może jako "duchy" mogli wyglądać jak chcieli i to stary ben wybrał wygląd jaki był znany Lukowi (bo to do niego sie cieszą :P )

ocenił(a) film na 10
mdsn

A mnie sie ta zjawa anakina nawet podoba bo łączy w jakis tam sposób wszystkie części,i jak zobaczyłem zjawe anakina to odrazu sobie przypomniałem 2 i 3 epizod,no niewiem,ale tak mi sie miło jakoś zrobiło i jak jeszcze zaprezenowali np.cieszące sie światy np. naboo pod koniec,to znowu takie nawiązenie do nowej trylogii więc jakby nie patrzeć taką całość z tego zrobili i dali troche prztyczka tym co to oglądają od 4 do 3 zamiast od 1 do 6 xD

ocenił(a) film na 8
agrest1989

mi też się bardzo spodobał ten "nowy" Anakin, świetna nawiązanie do dwóch najlepszych, wg mnie oczywiście, części Gwiezdnych Wojen. ;)