Od kiedy zaczęli puszczać odnowioną wersję Powrotu Jedi, w której na końcu gdy pojawia się duch Anakina, to nie jest starym dziadkiem tylko Hayden Christensen?
"W odświeżonej wersji filmu, która ukazała się na DVD w 2004 roku, w scenie, kiedy duchy Anakina, Yody i Kenobiego ukazują się na przyjęciu Ewoków, zamiast aktora Sebastiana Shawa, grającego starego Skywalkera, cyfrowo domontowano postać Haydena Christensena, wcielającego się w tę postać w "Ataku klonów" i "Zemście Sithów". Jednak w czołówce wymieniony jest Sebastian Shaw."
Było w ciekawostkach :P
dziękuję Ci bardzo :) myślałam, żeby poszukać o tym w ciekawostkach, ale jest ich sporo i nie miałam siły nawet się za nie brać :)
ta wersja to wersja DVD z 2004 roku. Nigdy nie była ona puszczana w kinach. TVP teraz i dwa lata temu puściła właśnie ta wersje.
heh, pamiętam jak zakupiłem trylogię na DVD (2004)i tak sobie oglądam po kolei, dość melanncholijnie , przyszła pora na cz.VI - na końcówkę z Haydenem :) noi totalny szok że Shawa zmienili na nastoletniego kanadola...noale cóż.. to nowa Trylogia była wtedy na topie (2004) i zabieg Lucasa był pewnie konieczny by bardziej rozjasnić sprawę najmłodszym. bez komentarza