PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547}

Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi

Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi
1983
8,1 304 tys. ocen
8,1 10 1 303744
8,0 69 krytyków
Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi

Remake

ocenił(a) film na 8

Jak myślicie, czy za dziesięć, dwadzieścia, a może pięćdziesiąt lat ktoś wpadnie na straszny pomysł i nakręci remake Starej Trylogii? I czy uważacie za dobry pomysł aby kiedykolwiek taki remake powstał?
Ja osobiście uznałbym to za ogromny błąd.

użytkownik usunięty
Darth_Vojtek

Właśnie lepiej żeby nikt nie pomyślał o remake'u. To by było straszne.

użytkownik usunięty

A ja z chęcią bym zobaczył ... nie umarłbym z rozpaczy , jak by wyszło gorzej od klasycznej ... mogliby spróbować nakręcić

Wątpię. Póki co, Lucas pozostawił ścisłe instrukcje odnośnie marki Star Wars. Nie powstaną nowe filmy, wątpię, czy te stare będą tykane.

ocenił(a) film na 8
MR_ciachciach

Też tak słyszałem. Podobno Lucas podpisał jakiś dokument, który uniemożliwi po jego śmierci nakręcenie kolejnych części.

Darth_Vojtek

Owszem.

ocenił(a) film na 9
MR_ciachciach

W ciągu 10-30 lat nikt nie tknie starej trylogii. To pewne. A później... Kto wie jak w ogóle będzie wyglądać kino za 50 lat... Ja osobiście nie przepadam za remake'ami. Po co kręcić jeszcze raz to samo. Jest szerokie pole do popisu w innych okresach przed i po Battle of Yavin.

ocenił(a) film na 10
Reven_4

Racja, ja chętnie zobaczyłabym ekranizacje Trylogi Thrawna, czy KOTOR'a 1 i 2 xD

ocenił(a) film na 8
idril_7

O właśnie! KOTOR! Niedawno zobaczyłem trzyminutowy filmik z nowej gry MMORPG "Star Wars: The Old Republic" i wymarzył mi się film, w którym akcja działaby się w okresie Starej Republiki. Mogliby pokazać jak to wszystko się zaczęło.

Darth_Vojtek

Nie znoszę Trylogi Thrawna. Wolałbym zobaczyć filmy opowiadające o losach galaktyki po bitwie o Endor, ale w jakiś sensowny sposób.

MR_ciachciach

Coś w stylu KotOR'a też mogłoby być.

użytkownik usunięty
MR_ciachciach

KOTOR jako gra była dobra, aale jako film pewnie by się nie sprawdził, albo powstałoby coś w stylu Star Wars: Clone Wars... bleh...

ocenił(a) film na 10

Na całe szczęście nie będzie żadnych remake'ów. Jak ktoś już tu napisał Lucas spisał dokument o nietykalności SW w postaci filmów kinowych nawet po jego śmierci. Na całe szczęście.
KotOR - to był dobry scenariusz na grę , ale na film zbyt oklepany temat. No może z wyjątkiem wątku Revana.
Reasumując :
MOŻECIE SOBIE POMARZYĆ!! :D:D:P

użytkownik usunięty
Darth_Vojtek

Nie zniósłbym remake'a. Pewnie była by to tania komercyjna podpucha. Leię pewnie grałby jakiś pustak, a dialogi były by jeszcze pustsze od niej. Cały film pewnie by się ratował super efektami, ale jak dla mnie to nie one przesądzają o wartości filmu. Poza tym nie sądzę, żeby Lucas na coś takiego pozwolił (przynajmniej póki żyje).

ocenił(a) film na 8

Ja pragnę zostać reżyserem i nakręcić ale troszeczkę zmienioną wersję gry KOTOR oby dwie części co wy na to???

ocenił(a) film na 10
siano0

Co będzie kiedy Lucas odejdzie do wieczności? Czy przestaną wychodzić ksiązki, komiksy, gry? To by było straszne. Ta cudna Galaktyka zamarła by w bezruchu xD

ocenił(a) film na 8
idril_7

George Lucas ma adoptowanego syna Jetta Lucasa. Być może ojciec przekaże mu własność do praw autorskich.

ocenił(a) film na 8
siano0

No to nakręć. Z przyjemnością zobaczę jak sprawdzasz się jako reżyser ;)

Darth_Vojtek

Chciała bym , ale nie moge wymyślic kto mógł by kogo grac, bo teraz do mamy takoch do du.py aktorów ; b xDD

ocenił(a) film na 9
Kam_Skywalker

Za tyle lat ile podał autor, to będzie taka technologia, że kręcenie remake-ow od nowa nie będzie potrzebne. Po prostu ludzie (wyszkoleni), będą polepszać efekty specjalne oraz jakość obrazu, a co do aktorów to nowych nie będzie trzeba używać (co innego przy produkcji nowych filmów).

PS: Już teraz, przy pomocy technologii komputerowej, w najnowszym Terminatorze była możliwość pokazania twarzy Arnolda Schwarzenegger'a.

ocenił(a) film na 9
Darth_Vojtek

oby nie. a nawet jeśli, to nie chcę tego oglądać :)