Patrzę na biografię Sebastiana i co czytam???
Ur. 1905 r. - czyli wynika z tego że grając Vadera w Ep. VI na finałowej scenie widzimy Anakina w granego przez 77 latka???
Oj tam, oj tam :] poza tym ja już widziałam wersję z Christensenem. Podmienili ich, tak? :]
Tak - podmienili...
przedstawiciel młodego pokolenia się trafił co Shawa nie widział w powrocie Jedi....
Ja mimo iż przez wiele lat widziałem Shawa w ROTJ to wole tą wersje z Christiensenem (wiem ze zle nazwisko napisałem). Poprostu wyglada to bardziej spójnie z innymi czesciami.
No to proste - a na domiar jeszcze uważam że Guinesa w roli Obi-Wana'a, w nowszej wersji powinni zastąpić McGregorem (duchy mocy rycerzy Jedi powinny przedstawiać ich w sile wieku).
nom, a już w ogóle to szczyt wszystkiego, że z oryginału wycięto to: http://0llll.deviantart.com/art/master-quigon-82292633
:D
Qui-Gon z przeszkadzajkami nadał by się idealnie do tej nuty co idzie jak Sojusz świętuję zwycięstwo :D.
heh xD A szczerze mowiac to Qui-Gona tez bym tam widział bo przecież on pierwszy odkryl tą sciezke mocy. Pozatym tylko ta czwóka to zrobiła.
A według mnie było by to możliwe tylko wtedy gdyby obie trylogie były ze sobą bardziej powiązane.
Np:
- w starej trylogii niema Imperialnego Centrum - planety Coruscant
- Palpatine pojawia się dopiero w epizodzie V
- patrząc z punktu widzenia epizodu III, walka w epizodzie IV pomiędzy Vaderem a Obi-Wanem bardzo kontrastuje (mam wrażenie jakby jeden drugiemu chciał mieczem wybić oko - brak tej werwy pokazanej na Mustafar:))))
- w starej ani raz nie występuje słowo Sith
- niema Baila Organy
Itd, itd, itd....
jestem zagorzałym fanem a więc może to brzmieć jak bluźnierstwo ale chyba trochę dojrzałem do obiektywnego spojrzenia na starą trylogię
-Coursant jest w wersji DVD pod koniec filmu ;p
-Palpatine moze sie pojawia dopieo w V epizodzie ale o Imperatorze chyba jest wzmianka w IV czesci.
-Walka jest taka a nie inna ponieważ obaj są już starzy. Pozatym Obi-wam łatwo daje się pokonac przeciez.
-No nie występuje ale mowią o ciemnej stronie mocy nie?
-Nie ma go bo ginie na Alderanie nie ?
W książce "Nowa Nadzeja" z lat 80. pojawia się słowo Sith, tak samo było w scenariuszu "Nowej Nadziei", a Imperator jest wymieniony w jednej ze scen filmu - W tej, w której Darth Vader dusi jednego z oficerów Imperium.
To tak ode mnie :)