PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547}

Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi

Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi
1983
8,1 304 tys. ocen
8,1 10 1 303734
8,0 69 krytyków
Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi

Ludzie!!! Jak wam może się podobać TO coś??? Ten film jest beznadziejny (zresztą jak wszytkie części), na dodatek pozbawiony jakiejś sensownej fabuły. Jeden z najgorszych filmów w historii światowej kinematografii. Maks. 2/10 - za efekty specjalne.

ocenił(a) film na 10
Bugz

Myślę że masz coś z głową, tym tematem chcesz sprowokować ludzi i tym samym zwrócić na siebie uwagę. Żal mi Ciebie że musisz się posuwać do takich zagrywek....

ocenił(a) film na 10
Foggy_2

Nie byłeś akceptowany w przedszkolu itd, rozumiem. Ale nie obrażaj czegoś co jest święte, nie znam normalnego człowieka, który wypociłby podobne brednie na temat GW.

Foggy_2

Drogi Foggy,
1. To, co napisałem powyżej to jest moje zdanie, i mam prawo napisać to co myśle na temat gwiezdnych wojen
2. Jeśli bieganie po kosmosie z mieczykiem, który potrafi przeciąć wszystko, jest dla Ciebie święte, to wybacz, ale to chyba Ty miałeś problemy z akceptacją wśród innych, i kto wie, może wciąż je masz?
3. Nawiązując do prowokacji, to rzeczywiście, źle zrobiłem, że dalem temat TO NIE JEST PROWOKACJA. Pisząc to, nie chciałem, żeby ludzie myśleli że chcę ściągnąć na te forum jak najwięcej ludzi(Ty najwyraźniej tak pomyślałeś). Chciałem tylko wygłosić swoją opinię na temat GW.

PS. To mi chyba powinno być żal Ciebie, skoro uważasz, że jeśli jakiejś osobie nie podoba się film, który Tobie przypadł do gustu, to ta osoba jest nienormalna, ale spoko ;].
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
Bugz

Z tego co napisałeś wynika, że widziałeś nawet tego filmu (brak fabuły, bieganie z mieczykiem po kosmosie itp.), więc trudno brać Twoją wypowiedź na poważnie. Nie podałeś ani jednego argumentu. Ja w tym wietrzę prowokację :)

ocenił(a) film na 10
Bugz

dla mnie osobiście jest tyle głebi w tym filmie jak w żadnym innym...(ciamna, jasna strona, ojciec, syn ... jest tego multum i to wszystko ma pozytywny wpływ na człowieka) dla mnie osobiście teksty, nie wiem czy ta głebia wynika z koncepcji reżysera, czy tego co pisał scenariusz czy poprostu przypadkiem wypłyneła ale ja ją odczytałem i dlatego uważam że to jest jedyny i najwspanialszy film w histori kina !!! dla mnie to jest dzieło które nie ma sobie równych!!! do niedawna się zastanawiałem nad tym filmem a skazanymi na shaw shank ... który z tych filmów jest lepszy...ale teraz już bez wątpienia wiem że skazani są genialni....to jest też arcydzieło ale niedorasta w moim mniemaniu nawet do stu gwiezdnym wojnom....gratulacje....oddałb ym życie za wytworzenie podobnego dzieła jak bardzo niedocenione gwiezdne wojny!!!! pozdrawiam

P.S. dla mnie możesz pluć na ten film jak bardzo chcesz...dla mnie się liczy to co ja zaówarzyłem...to co ja wyniosłem z tego filmu ...to co dla mnie jest ważne....jeżeli nic nie zaówarzyłeś w tym filmie to bardzo ale to bardzo z całego serca Ci współczuje! bo to co mi dostarczyło to dzieło jest bezcenne i nie da się tego przeliczyć na nic!

Bugz

Ale z Ciebie koleś Piszesz że to nie prowokacja a dokładnie taką samą wypowqiedź wkleiłeś do epizodu II albo III Fajnie ze dajesz 2/10 za efekty specjalne skoro Nowa Trylogia od Starej efektami strasznie się różni W końcu przez tych 20 pare lat technologia się rozwinęła Cienki Bolek jesteś

Bugz

Gdyby każdy lubił to samo, byłoby nudno. Pomyśl o tym. To forum nie powstało po to, aby ktoś robił wrzuty na zainteresowania innych, ale po to, aby konstruktywnie dane filmy oceniać i dać szansę osobom, które danego filmu nie oglądały, aby po przeczytaniu postów, mogły dokonać wyboru, czy chcą po tę produkcję sięgnąć, czy nie. Opinię, owszem, mozesz zawsze wygłosić, ale bądź tak dobry i poprzyj j.ą konkretnymi argumentami, a nie laniem wody. Piszesz, że ten film nie ma sensownej fabuły - sprecyzuj to, gdyż nie bardzo wiadomo, o co Ci chodzi; ja w nim sensowna fabułę widzę. A może podasz mi tytuły filmów, które taką fabułę wg Ciebie mają. Chętnie podyskutuję, zwłaszcza, ze jestem otwarta na wszystkie gatunki, oczywiscie, gdy dane filmy są wg mnie dobre. Spróbuję to w miarę obiektywnie ocenić. Jeśli nie masz nic w tym względzie do powiedzenia, to daruj sobie takie teksty, gdyż one nic do tego forum tak naprawdę nie wnoszą. Ludzie czekają na argumenty a nie na pustą pisaninę. Przemyśl to. Zapraszam do dyskusji na mojego bloga. Jest tam kilka wartościowych pozycji, myślę, że z sensowną fabułą, z Kinoteki Ekscentryka. Konstruktywne komentarze (pozytywne i nie) mile widziane. Pozdrawiam.

LJ_Venea

Widziałam, że w "ulubionych" masz 2 pozycje z gangsterskiej sagi Scorsese'a. Polecam trzecią: Wściekłego byka, jeśli jeszcze nie ogladałeś. Też całkiem niezła i ta sama obsada.

ocenił(a) film na 10
LJ_Venea

"Jeśli bieganie po kosmosie z mieczykiem, który potrafi przeciąć wszystko, jest dla Ciebie święte, to wybacz, ale to chyba Ty miałeś problemy z akceptacją wśród innych, i kto wie, może wciąż je masz?"

Foggy, nie przejmuj się. On jeszcze nie dorósł do Gwiezdnych Wojen. Polecam "muminki".

WEJDER

Bugz, rozumiem, każdy może mieć swoje zdanie... Jednak gdy chcesz napisać o VI części SW (wg najlepszej i mojej ulubionej), iż dajesz jej 2/10, lepiej swoje zdanie zachować dla siebie, gdyż przez wszystkich fanów SW będziesz traktowany który dorósł tylko do Muminków... Cóż jak dla mnie Muminki to za dużo... Bo to też kultowa bajka... Na twoim miejscu wybrał bym Pokemony ;)

[PS. może troche bezczelnie, ale nie rozumiem takich ludzi...
... taki topic to zwykła prowokacja...]

no_name_99

W sumie po chwili przemyśleń mogę jedynie zgodzić się, że I-II-III część zasługują wg mnie na 4/10... ale pozostałe części to klasyki 9-10/10 ;) pozdrawiam fanów SW na filmweb.pl... Niech moc będzie z wami =]

Bugz

Jak ktos pisze w juz w temacie ze to nie jest prowokacja to tym bardziej nadaje się to na prowokacje. Bo rozumiem ze ogladajac tylko 6 czesc mozna określić ze mam bezsennsowna fabułe ( i nawet w ten sposob to trudno zrobic) to po ogladniciu wszystkich trzeba naprawde nie lubic gwiezdnych wojen zeby takie rzeczy pisac.

Bugz

OK, przestancie pana B. wyzywac, a on niech zaprezentuje jakies dyskutowalne argumenty, aby mozna bylo z nim nawiazac dialog w kwestii rzeczonego filmu.

Bugz

Dobra, przestancie wyzywac pana B. , on niech sformuluje jakies dyskutowalne argumenty aby mozna bylo z nim prowadzic dialog! :)

ocenił(a) film na 10
D23

To jest chore. Boje się czytać takie opinię o jednej z największych i najlepszych produkcji w historii kina. Aż mi niedobrze. To jak patrzenie jak ktoś gwałci mi psa (chyba dobre porównanie:)
Nędzniku, to nawet nie jest film! To już lata temu stało się MITEM. Możesz wracać na swoją planetę, bo przez ostatnie 29 lat chyba nie żyłeś na tej. Przepraszam jeśli uraziłem tym zdaniem Twoją osobę ale ciężko mi... i nie wiem jak inaczej to napisać. Przecież ten mit wychował już ze dwa pokolenia ludzi. Przecież... aaaaaa... nie mogę, ciągle widze jak mi psa gwałcą:) Dobranoc.

użytkownik usunięty
Bugz

Zgadzam się z przedmówcami. Weź człowieku się nie poniżaj, bo już mi się nie chcę na takie głupoty odpisywać.
Jak chcesz prowokować to wyjdź nago na ulicę, albo coś...

użytkownik usunięty

A tak wogóle to po cholerę to piszesz, skoro i tak wiesz, że będziesz zmieszany z błotem ? Jak chcesz prowadzić krucjatę to załóż sobie jakąś ligę albo stowarzyszenie bo na forum to raczej nic nie zdziałasz... głupia prowokacja.

ocenił(a) film na 7

Nic dodać, nic ująć. Podobno jest jakieś stowarzyszenie przeciwników Star Wars. A przy tej okazji zapraszam na mój temat przy Zamscie Sithów pod tytułem Głupie Pytania Antyfana:
http://www.filmweb.pl/topic/463704/G%C5%82upie+pytania+antyfana.html [www.filmweb.pl/topic/46...]