Jestem świeżo po seansie VI części, pierwszy raz od ładnych paru lat - i oczom nie dowierzam. W ostatniej scenie, na celebracji na planecie Evokich, Luke'owi objawiają sie 3 postacie - Yoda, Obi-Wan i Anakin Skywalker. Przecieram oczy ze zdumienia, bo oto widzę, że zamiast starszego człowieka jako Anakina (takiego, jak pamiętałem z dawnych seansów) pojawia się Anakin z nowej trylogii, w uosobieniu Haydensena, czy jakkkolwiek nazywał się ten nowy, młodszy aktor aktor.
Czy to ja mam zwidy, wadliwą wersję czy coś tu zostało porządnie spieprzone?
Widocznie trafiłeś na zremasterowaną wersję filmu gdzie dodali młodego Anakina. Zmienili też piosenkę podczas tej celebracji co akurat moim zdaniem wyszło na +.
Ale dlaczego w ogóle cokolwiek zmieniali? Remaster filmu to ma być lepszy dźwięk i obraz, a nie podmnienianie elementów filmu wedle czyjegoś widzimisię... ;_;
Natrafiłeś po prostu na feralną edycję specjalną.
http://www.movie-censorship.com/report.php?ID=17858
Uff, czyli nie jestem sama :D mi się to osobiście podoba, bo jak mieli taką okazję, żeby ujednolicić to - w sensie aktorów to też jest bardzo duży +. No i młody Anakin <3 omnomonomn :D I ogólnie to jest kilka takich szczegółów w tych podrasowanych wersjach, pełno tego jest w necie, można sobie porównywać ;p