PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547}

Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi

Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi
1983
8,1 304 tys. ocen
8,1 10 1 303744
8,0 69 krytyków
Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi

czołówka

ocenił(a) film na 9

początek każdej części jest tak zajebisty, za przeproszeniem, ze za każdym razem, gdy widzę to mi się płakać chce ze szczęścia....ktoś tak ma? czy tylko ja?

ocenił(a) film na 10
kaczor80

dokładnie.sama nie wiem czy u mnie to ta radość że oglądam film kolejny raz czy dlatego że nie mogę uwierzyć że coś może być aż tak
...zajebiste i piękne.

ocenił(a) film na 9
kaczor80

Ja mam podobnie, może tak, że chce mi się płakać :P ale czuje jakąś nieopisaną euforię, bo zawsze gdy wracam do Starej Trylogii oglądam te filmy przez pryzmat czasów w których powstały i ciągle sobie powtarzam, że chciałbym zobaczyć je w tamtych czasach. Bo wrażenie jakie one zrobiły ponad 30 lat temu, to co wtedy ludziom było dane zobaczyć nie zostanie już nigdy osiągnięte. Po prostu NIGDY nie powstanie już film, który spowoduje taki szczękoopad jak Star Warsy.

ocenił(a) film na 10
scalibur_greg

Dla mnie to należy do wielkiej 4: star wars, matrix and władca pierścieni.

gohan263

Tojest wielka 3, a nie czworka

ocenił(a) film na 10
scalibur_greg

scalibur_greg idealnie to ująłęś , zazdroszcze tym co poszli na to 30 lat temu , ja mam wielki sentyment do czasów gdy 10 lat temu na VHS oglądałem i nigdy w tv nie odpuscze :D

ocenił(a) film na 9
kaczor80

Też tak mam, a zwłaszcza przy temacie muzycznym.

kaczor80

Ja tak mam.Ta nuta.I ten zajeb** styl lecących napisów....Podskakuję z radości :D