PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547}

Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi

Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi
1983
8,1 304 tys. ocen
8,1 10 1 303744
8,0 69 krytyków
Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi

może ktoś czy jest planowana nowa częśc gwieznych wojen bo to nie możliwe ze tylko będzie 6 częsci

ocenił(a) film na 8
kamilx98

a na co kolejna? wszystko jest jasne i chyba nie ma sensu dorabiać czegoś co by zniszczyło całą sagę :p

ocenił(a) film na 9
mnjhau

Wiele plotek słyszałem na ten temat. Najpierw Lucas się zarzekał, że nigdy nie będzie kolejnych części, ale są informację że teraz siedzi cicho i coś szykuje na najbliższe lata. Ale to tylko plotki. Ja myślę, że kiedyś na pewno powstaną. Ale konkretów brak. I jakby to wogóle miało wyglądać ? Jakby chciał nakręcić wydarzenia, które nastąpiły zaraz po bitwie o Endor (Te które zostały napisane w książce) to co z aktorami ? Ja nie wiem czy bym przeżył kogoś nowego w roli Luke'a i Lei.

Reven_4

A może siódemka opowiadałaby o młodości Qui-Gona, bardziej rozwinięty wątek młodości Obi Wana, coś o Hanie Solo ?? Oczywiście w klimatach starej a nie nowej trylogii ;) Ale nie teraz, jeszcze dobrze nie zapadła "podjara" po Wojnach Klonów, prace nad serialem trwają, ale co potem ?? Nie uwieze że Lucas spędzi reszte życia bez gwiezdnych wojen . Moim zdaniem kolejne części są tak samo możliwe jak piątka Indy'ego ! :D

ocenił(a) film na 9
Lone_star

To że spędzi resztę życia bez Star Wars też nie wydaje mi się za bardzo prawdopodobne, dlatego uważam, że kolejne Gwiezdne Wojny powstaną... Ale z drugiej strony Lucas już ma prawie 65 lat... Ciekawe czy mu się będzie chciało później. A jeśli chodzi o młodość Qui-Gona... Ja bym na odmianę zobaczył inny okres w dziejach galaktyki niż ten przedstawiony w nowej trylogii. To już było i czas na coś nowego. Fajnie by się oglądało czasy Nowej Republiki; po bitwie o Endor. Ale nie wiem jak byłby rozwiązany problem aktorów. Poza tym jakby to nakręcił to musiałby bardzo uważać, żeby nie zaszkodzić starej trylogii i ogólnie nie zamienić Star Wars w jakiś kiepski serial. A co powiecie na nakręcenie jako alternatywy np czasów Kotora (4000BBY), albo wogóle innych, gdzie można by zobaczyć coś nowego ?

Reven_4

fajnie by było gdyby była o Qui-Gona tylko Lukas się boi że muże namieszać w starej trylogi i nowej no i jego wiek mi wy nie chciało ale jak bym był Lukasem to bym nagrał dla fanów ale co zrobi lukas to nie mam pojęcia chociarz chciałbym wiedzieć przecierz po 10 latach każdy zapomni o Star warsach więc musi zrobić nowe części bo to by było straszne